dimecres, 18 de març del 2009

El camí de Castelló

El passat dissabte 7 de març vaig anar al camí de Castelló, dins el curs "Itineraris per al coneixement del patrimoni cultural i natural" organitzat pel CEP d'Inca i amb el guia l'historiador Gaspar Valero i Martí.
L'itinerari fou el següent: carretera de Deià - Sóller Km. 60,250, cases de Son Coll, Can Miquelet, cases de Son Mico i de Can Prohom, capella de Castelló, possessió de S'Heretat i carretera de Deià - Sóller.
En Gaspar ens va explicar, entre moltes altres coses, que aquesta via és d'origen medieval que unia el poble de Deià amb Sóller i d'aquí amb el Pla de Mallorca passant pel coll de Sóller. És un camí de ferradura, és a dir, té uns 7 a 8 pams d'amplada i permetia el pas d'una bístia carregada amb beaces. També ens va explicar, aprofitant la visita a la casa de Son Coll, les parts d'una tafona el trull i la biga (imatges del DCVB) i el procés per fer l'oli. Tot molt interessant.
Com que el temps s'ens va tirar al damunt no vàrem poder arribar fins a Sóller pel camí del Rost, i a l'alçada de S'Heretat, vam anar a cercar de nou la carretera de Deià a Sóller, on ens va recollir l'autobús.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt