dijous, 8 d’abril del 2010

Ermita i puig de son Seguí

Ermita de Son Seguí
Ara que ha arribat la primavera i el bon temps, proposam un itinerari, a peu o en bicicleta de muntanya, des de Pòrtol a l’ermita i puig de son Seguí. L’excursió, circular amb 237 metres de pujada acumulada i 9,8 quilòmetres de recorregut, és fàcil i avança per camí ample la major part del trajecte.
No és aconsellable fer aquest itinerari en època de caça.
Iniciam la passa pel carrer Major direcció a la carretera de Santa Maria fins que trobam el camí de sa teulera a ma dreta que és per on seguim. Tot dret passarem per cas Satre i més endavant i a la nostra esquerra per can Moranta amb els seus camps de conreu de vinya. Uns metres més endavant deixarem el camí ample per girar a la dreta, tot creuant una paret seca (waypoint 01), arribarem a un caminoi que s’endinsa dins la garriga. Aquest camí va a parar a un camí més ample i ben arreglat (waypoint 02) que ve de les possessió de Son Seguí i ens condueix, amb lleugera pujada, fins a la caseta del garriguer (waypoint 03). Des d’aquí creuarem un portell per girar tot d’una a l’esquerra pel camí que puja a l’ermita i al puig. Més endavant trobarem una cruïlla (waypoint 04) que hem de seguir per la dreta i que ens durà a l’alçada de l’ermita. Per arribar-nos fins el puig hem de seguir a la dreta fins trobar una paret que ens permetrà el pas a l'esplanada del puig de son Seguí de 325 metres d’alçada. Davallam pel mateix camí fins arribar a l’ermita, lloc bonic i tranquil que podem aprofita per descansar i fer un mos. Per davallar podem agafar el mateix camí per on hem pujat o en direcció N a Santa Maria tot just passat el portell agafem un camí a l’esquerra que ens durà a la cruïlla del waypoint 04. D’aquí seguim fins a la caseta del garriguer i ara hem d’estar molt alerta per agafar un caminoi a la dreta (waypoint 08) que ens durà a la carretera de la urbanització de Puntiró. Seguint la carretera i passant per Pòrtol Nou arribarem de nou a Pòrtol.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

1 comentari :

Anònim ha dit...

Som un grup de 4 excursionistes q cada diumenge sortim si el temps ho permet. Solem agafar les rutes d'internet i avui hem anat a s'ermita de Son Segui. Volem advertir a tots aquells que hi vulguin anar que per arribar-hi s'ha de passar per una propietat privada i q a nosaltres es garriguer ens ha cridat l'atenció. No ha estat gens agradable i crec q això s'hauria de dir des de la web. Si ho haguessin sabut ja no hi hauriem anat. L'ermita només es pot visitar el diumenge de l'àngel. Així q esper q us pugui servir d'ajuda.

anar a dalt