diumenge, 21 de novembre del 2010

Vall de Coanegra i Comuna de Bunyola

Cisterneta d'en Gil
Aquest itinerari transcorre per la vall de Coanegra i per sa Comuna de Bunyola i és una variant de l’itinerari “Recorregut del Freu al Picó”. Sortim de la barrera de son Oliver (waypoint 01) on podem deixar el cotxe si arribem prest.
Agafem el camí de Santa Maria a Orient passant per son Roig i les cases de son Pou.
Abans d’arribar a un forn de calç, trobem un pas (waypoint 02) que travessa el torrent per agafar tot d’una un camí de carro molt bonic que ens mena, amb més d’una hora de forta pujada, a la pista de sa Comuna de Bunyola (waypoint 03). Aquí girem a la dreta i avancem seguint aquesta pista passant per una cruïlla (waypoint 04) que continuem per la dreta. Més avall trobem una casa a la dreta i davant d’aquesta, amagada dins la vegetació, hi ha la cisterneta d’en Gil (waypoint 05). Seguim la pista fins a l’entrada del comellar que puja al Coll d’en Picó (waypoint 06). Nosaltres agafem un tirany a la dreta que presenta dificultats de seguiment per un terreny abrupte. Trobem algunes fites que cal seguir amb atenció, passem per damunt d’un primer rotllo de sitja, un petit comellar, un segon rotllo de sitja fins que arribem a una paret seca (waypoint 10) que separa els dos vessants. Ara el camí segueix per dins un alzinar fins que arribem a les cases de son Morro prop del Freu. Des d’aquí agafen el camí d’Orient a Santa Maria fins arribar de nou al punt de partida.
Ruta circular amb 766 metres de pujada acumulada i 16 km de recorregut. Excursió realitzada el dia 06 de novembre de 2010. El grup ha estat format per: Pere, Julio, Kino, Biel i Josep.

anar a dalt