dimarts, 7 de desembre del 2010

Cuculla de Fartàritx pel pas de s'All

Pas de s'All
A l'alçada del Km. 2.700 de la carretera de Pollença a Lluc, girem a l'esquerra per un camí asfaltat direcció al “Camí d’en Xeixa”, passem per damunt el torren de “Son Marc” seguim fins trobar un tancat amb animals on just davant hi ha lloc per deixar el cotxe davall unes alzines.
Des d’aquí agafem el camí asfaltat i a uns 500 metres passem per davant de les cases de Can Huguet per entrar a l’antic camí de ferradura què té trams ben conservats. Seguint aquest camí, i amb una hora llarga de fort desnivell, arribem al pla de les cases de Fartàrtix Gran (waypoint 01), lloc escollit per descansar i berenar. Davant nostre s'alça el puig de sa Cuculla que sembla inaccessible.
Seguidament creuem el pla, que es troba a la dreta de les cases, en direcció a un alzinar, a l’entrada d’aquest i a l’alçada de la font del Poll (waypoint 02) girem a la dreta en direcció a la paret de la Cuculla. Pugem per un tram sense camí definit amb càrritx i grans blocs de pedra. Passem per una paret seca (waypoint 03) que hi ha devora una balma per sota del puig fins arribar a una escletxa a la paret què és el pas de l’All. Des d’aquí, i si és l’època de floració de les peònies (abril, maig), és obligat anar a donar un cop d’ull a aquestes meravelloses flors (waypoint 04). Pugem pel pas de s’All, què és un poc aeri i tècnic, fins arribar al cim de sa Cuculla de Fartàrtix de 712 m. (waypoint 05). Si el dia és clar, es veu una bona panoràmica de la part nord-est de la Serra de Tramuntana. Baixem pel pas del Frare (waypoint 06) i retornem a la font i safareig dins l’alzinar. Davallem pel mateix camí que hem pujat fins arribar de nou a can Huguet i al cotxe.
Itinerari: Can Huguet, cases de Fartàritx Gran, font del Poll, pas de l´All, puig Cuculla, pas del Frare, font del Poll, cases de Fartàritx Gran i Can Huguet.
Ruta semi circular amb 620 metres de pujada acumulada i 9 km de recorregut. Excursió realitzada el dia 20 de novembre de 2010. El grup ha estat format per: Pere, Tomeu, Gori, Enric i Josep.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

2 comentaris :

Pep mosso ha dit...

Quines ganes m'has fet d'anar-hi.
Deu ser realment impressionant allà dalt.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Sí, té una vista esplèndida. És una excursió molt interessant.
Gràcies pel teu comentari Pep.

anar a dalt