divendres, 29 d’abril del 2011

Camí d’Enmig – ses Puntes

Sa Font
Aquest itinerari transcorre pel Parc Natural de s’Albufera de Mallorca (Alcúdia). És el nombre 1 totalment senyalitzat de color vermell i el més llarg (13 Km) que es pot realitzar. És ideal per fer-lo en bicicleta.
El punt de partida és a l’entrada del parc, prop de Km 26 de la carretera Ma-12, vora el pont dels Anglesos. Agafem el camí de s’Albufera que voreja el Canal Gran. Arribats al Centre d’Interpretació de Can Bateman, continuem pel camí de la dreta que ens du al pont de sa Roca. Passat aquest, girem a l’esquerra pel camí anomenat d’Enmig que va vorera al Gran Canal. Més endavant trobem una torre d’observació. Seguint el camí arribem a la carretera de sa Pobla, on continuarem cap a l’esquerra tot creuant el pont de ferro de Can Blau. Deixem la carretera i entrem al camí dels Polls, on molt aviat trobem el segon pont metàl·lic, dit de son Carbonell. Després d’aquesta llarga tirada recta, passem pel pont de sa Font.
Continuem cap a l’esquerra, passem pel s’Amarador, on antigament s’amarava el cànem. Ara entrem dins el camí d’en Pep que travessa per un pontet el canal d’en Pujol. Al final de la tirada girem a l’esquerra passant per les cases de ses Puntes. Continuem el camí trobem dues plataformes d’observació i arribem al pont de santa Margalida on girem a la dreta per arribar al punt de partida.
Resum extret del llibre: Espais d’arquitectura i enginyeria tradicionals de Tomàs Vibot.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt