dimarts, 7 de juny del 2011

Puig de na Bauçana (614m)

Puig de na Bauçana
Iniciem aquest curt i agradable itinerari al coll des Molí de Vent al km 8,350 de la carretera PMV-1032 de Puigpunyent a Galilea (waypoint 01).
Al costat de la carretera trobem una barrera metàl·lica que superem amb un pujador. Immediatament avancem per una pista forestal entre pins. A uns tretze minuts del punt de partida, arribem a una cruïlla de camins després de creuar una altra barrera (waypoint 02). El ramal de la dreta va cap a Son Font i Calvià, nosaltres continuem pel de l’esquerra.
La pista puja entre pins, deixem a la dreta un forn de calç. Més endavant el camí traça un revolt a la dreta des d’on s’observa el puig de na Bauçana el nostre objectiu. Seguint el camí arribem al pla de Son Cortei, sementer que antigament es conreava. En aquest punt el camí ample s’acaba i es converteix en un sender que puja per restes de marjades fins arribar a uns graons de pedra que ens condueixen, amb una forta pujada, al puig de na Bauçana de 614 m d’alçada i coronat per un vèrtex. Les vistes són magnífiques, el Galatzó, la Mola d s’Esclop, la Mola de Planícia, la Fita des Ram, ...
La davallada la realitzem pel mateix camí fins arribar de nou al coll des Molí de Vent.
Ruta no circular amb 287 metres de pujada acumulada i 4,7 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 23 de maig de 2011. El grup ha estat format per: Biel Pomar i Josep.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt