dimecres, 21 de setembre de 2011

Morro de sa Bombarda i puig dels Boixos

Puig dels Boixos 626 m.
Aquest itinerari és adequat per fer-lo a l’estiu ja que transcorre tot el temps per dins el bosc. El morro de “Sa Bombarda” queda just damunt “S’Estret” de Valldemossa i és en aquest punt on comença l’excursió (quilòmetre 14,5 de la carretera PM-111 de Palma a Valldemossa) (waypoint 01).
Després d’uns metres de camí trobem un portell amb una barrera metàl·lica, passat aquest ens endinsem dins un espès alzinar (bosc d’en Gotzo). El camí va paral·lel a una paret amb tela metàl·lica que ens queda a la nostra dreta fins arribar a un gran bloc de roca (waypoint 02). Aquí anem alerta i seguim per una desviació a l’esquerra. Les fites ens duen per un tirany amb fort pendent arribant a un marge amb escalons de pedra que hem de superar, és l’anomenat pas del Ganxo (waypoint 03). Damunt la paret, pugem per una canal rocosa direcció a la penya i després girem a la dreta fins arribar a una sitja i una barraca (waypoint 04). Ara el camí segueix per la seva esquerra arribant així als restes d’una bassa (waypoint 05). Un poc més amunt de la bassa arribem a un camí de carro que prenem a l’esquerra (waypoint 06). Aquest camí acaba a prop de dos rotlos de sitja (waypoint 07), passem per entre aquests dos rotlos, pugem amb tendència a l’esquerra fins arribar a una paret que botem (waypoint 08). A l’altre costat de la paret trobem un coll de caçadors, seguim a l’esquerra més o menys arran de paret fins arribar a “Sa Bombarda” (waypoint 09).
Tornem enrere fins el coll de tords i des d’aquí baixem a una pista forestal que ens queda a l’esquerra. Arribem a l’alçada d’una bassa tapada (waypoint 10). Remuntem la pista cap a ponent fins arribar a un pla on es troba una altra barraca amb aljub (waypoint 11). Continuem pel camí de carro, que ara presenta un fort pendent, i amb un parell de corbes arribem al seu punt més elevat. Aquí deixem el camí, girem a l’esquerra, i per camps a través, assolim tot d’una el puig dels Boixos de 626 m d’alçada.
Després de gaudir de la bona vista, retornem pel mateix camí fins a la barraca, lloc on deixem la pista per entrar dins el bosc de l’esquerra direcció nord, passem per un portell amb un botador i baixem per un camí que desemboca a un altre de carro, on continuem cap a l’esquerra. Seguim per aquest camí arribem de nou a la gran roca i des d’aquí de nou a l’Estret on acaba aquest bonic itinerari.
Ruta circular amb 421 metres de pujada acumulada i 6 km de recorregut. Excursió realitzada el dia 27 de juliol de 2011.
Veure el track: Morro de sa Bombarda i puig dels Boixos a Wikiloc.
Si es vol escurçar una mica l'excursió, es deixa de pujar al puig dels Boixos i des de la barraca (waypoint 11) es davalla pel bosc per retornar al punt inicial. En aquest cas la ruta té 353 metres de pujada acumulada i 5 Km de recorregut. Aquesta excursió la vaig fer el dia 20 de setembre de 2011 amb els companys: Pere, Tomeu M. i Biel Pomar.
Més informació: El morro de la Bombarda. Tomàs Vibot. Diari de Balears.
Veure el track: Morro de sa Bombarda a Wikiloc.
Veure l'àlbum de fotografies de les dues excursions.

anar a dalt