diumenge, 30 d’octubre del 2011

Torre des Bosc i camí de s’Hortet

Torre des Bosc i el Morro de sa Vaca al fons
Iniciem, aquest curt però intens itinerari, al port de sa Calobra. Just passat l’aparcament ens enfilem a la dreta per dins l’alzinar per a anar a cercar l’antic camí vell de sa Calobra (waypoint 02). (També es pot sortir creuant una barrera que es troba al fons d’aquest aparcament).
Aquest antic camí de ferradura, avui en dia abandonat i tapat per la vegetació, unia el nucli de sa Calobra amb Escorca.
Avancem amb lentitud i com sempre, a mesura que anem pujant les vistes són impressionants.
Trenta-cinc minuts d’esgotadora costa i després de passar per una paret seca amb graons, arribem a un petit coll. Aquí hi ha una cruïlla de camins (waypoint 03). Un que ve de la carretera de sa Calobra i un altre , en direcció Nord que es dirigeix a la torre des Bosc, el nostre primer objectiu.
Les fites ens condueixen a un pas estret entre penyes des d’on es veu la torre i el impressionant Morro de sa Vaca al fons.
Sa torre des Bosc (waypoint 04) era una torre de defensa i està situada damunt el port de sa Calobra a 199 m d’altitud. Des d’aquí la vista és espectacular: sa Mola de Tuent, es Morro de sa Vaca, el Turmàs,…
Retornem enrera fins a la cruïlla de camins (waypoint 03). Ara girem a l’esquerra (E). Les fites ens indiquen el camí a seguir fins assolir el Coll de s’Obaga (waypoint 05). Aquest tram presenta forts pendents per dins un laberint de càrritx i de roques erosionades que tallen com a ganivets. L’ascensió es fa feixuga.
Ara ja toca iniciar la baixada cap al torrent de Pareis. Enllacem amb el camí de s’Hortet, camí de ferradura que unia les cases del Bosc i un petit hort que hi havia a un costat de s’Olla. Com era d’esperar, es fa difícil seguir el camí i veure per on trepitgem ja que tot és cobert d’una densa vegetació i envoltats d’afilades roques Kàrstiques.
Poc a poc ens atraquem als penya segats del torrent, la davallada presenta un fort desnivell què ens manté en alerta constant.
Veiem el pas de s’Argamassa i la cova de sa Pols a l’altre costat del torrent.
De cop ens trobem damunt un estret marge un poc aeri que cal anar en compte. En pocs minuts més arribem al jaç del torrent de Pareis prop del gorg "Dolç o de s'Esbaldregat".
Ara ja sols resta seguir el curs del torrent fins arribar a la seva desembocadura passant per s’Olla.
Pels dos túnels arribem al Port de sa Calobra i a l’aparcament, tancat així el circuit d’aquest bell itinerari.
Acabem l’excursió fent una paella al restaurant Brisamar del port de sa Calobra. La paella ha estat boníssima i el tracte i amabilitat del personal encara més.
Excursió realitzada el dia 22 d’octubre de 2011. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar i Josep. Cap dels tres l’havia fet abans i tots tres coincidim que ha estat una excursió fantàstica. Ens sentim satisfets de superar les dificultats d’orientació i de seguiment de camins antics per un terreny feréstec i encisador a l’hora.
Ruta circular amb 345 metres de pujada acumulada i 4,5 km de recorregut.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

1 comentari :

Erna Ehlert ha dit...

Es un disfrute visitar tu blog.
Las fotos muy buenas para ver a estos lugares dondo yo no llego.

anar a dalt