diumenge, 20 de novembre del 2011

Mirador de ses Barques - Bàlitx d’Enmig

Bàlitx d'Enmig
Iniciem la caminada al mirador de ses Barques al Km 44,8 de la carretera Ma-10 de Sóller a Lluc (waypoint 01).
Prenem la pista que surt a l’esquerra de l’aparcament en direcció a les cases de Bàlitx. Al cap d’uns deu minuts aproximadament trobem una cruïlla de camins. Abandonem la pista desviant-nos pel sender de l'esquerra, senyalitzat amb dos rètols de fusta (waypoint 02). És el camí Vell de Bàlitx que baixa fins a Sóller. Presenta trams empedrats i transcorre per dins majardes d’oliverar.
Trenta minuts de descens, arribem de nou a una cruïlla de camins. Aquí deixem el camí Vell de Bàlitx per agafar el camí de la dreta (N). El camí segueix ben marcat. Més endavant passem per un bocí de despreniments que van malmetre el camí fins arribar a prop del camí de sa Figuera (waypoint 03).
Ara toca pujar per un camí ample i ben indicat. Transcorre pel costat de marjades amb oliveres, més amunt, creua el torrent de sa Figuera a l’alçada de la font des Salt (waypoint 04) i amb un parell de revolts arriba a dalt d’un coll amb una cruïlla de camins (waypoint 05).
Passem el portell sense barrera que hi ha en aquest coll i baixem per una pista que surt a la nostra dreta. Aquesta ens mena al camí de sa Costera a prop de Bàlitx d’Enmig (waypoint 06). Lloc que aprofitem per descansar i dinar.
La tornada la fem pel camí de sa Costera en direcció al mirador de ses Barques passant pel camí empedrat que hi ha la font de Bàlitx (waypoint 07).
Ruta molt bona de fer, la major part transcorre per camins amples i ben senyalitzats. És circular amb 372 metres de pujada acumulada i 9,5 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 13 de novembre de 2011 amb el grup excursionista de l’associació de veïnats de Pòrtol.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

2 comentaris :

Miquel ha dit...

hola.

Molt bona ruta per fer ara l´estiu de bon dematí. molt maca i bona de fer. Encara que és del 2011 està practicable 100%
Gràcies per ses teves indicacions i track

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Perfecte Miquel,
M'alegra que l'itinerari t'hagi agradat. També és interessant saber que en l'actualitat (juliol 2018) sigui operatiu.
Molt agraït pel teu comentari. Salutacions.

anar a dalt