diumenge, 15 de gener del 2012

Camí des Rost - Capella de Castelló (Sóller)

Capella de Castelló
Itinerari circular, bo de fer i amb belles vistes de la vall de Sóller. Transcorre tot ell per bons camins i senyalitzats. Cal estar atents a la gran quantitat de cruïlles que hi ha.
Iniciem aquesta excursió a la carretera que va a la platja d’en Repic del Port de Sóller, a l’alçada de l’hotel Rocamar (wp 01) abandonat i niu de brutor.
Agafem el del GR 221 en direcció a Sóller pel denominat camí de Binidorm (SE).
Deixem a l’esquerra una desviació que ens duria directa a Sóller per l’Horta.
Seguim el camí, creuem dues barreres i iniciem una curta pujada per assolir un collet, amb una paret. Des d’aquí es divisa la finca de Ca n’Aí i Sóller.
Baixem i enllacem amb un camí de carro que mor en el camí de Son Sales. L’itinerari segueix cap a l’esquerra en direcció a Sóller.
Després de passar per davant la casa de Ca n’Aí, arribem a la carretera de Sóller – Deià Km 52,750. Avancem uns 100 m cap a la dreta i ens desviem per un carrer, a l’esquerra. Aquí trobem una indicació del GR (wp 02). Seguint aquest carrer, arribem a una rotonda de la carretera del Port de Sóller (Ma-11).
Continuem uns metres per la carretera, anant en molt de compte, i en direcció sud. En arribar a una gasolinera, seguim cap a la dreta per anar a cercar el camí del Rost (wp 03). Aquest camí puja força i presenta trams empedrats ben conservats.
Just passades les vies del tren per damunt d’un túnel, trobem una nova cruïlla de camins (wp 04) amb dos cartells indicadors. Nosaltres seguim cap a l’esquerra pel camí des Mont-reals. Aviat tornem a creuar les vies del tren (wp 5), i entre oliveres, assolim les cases de can Jeroni. Arribats en aquest punt, el nostre itinerari segueix a la dreta (NW) pel mig de les dues cases. Ara el camí comença a baixar, passa per davant les cases de Cas Xorc i arribem a la capella de Castelló (wp 6).
Girem a la dreta en baixada pel camí del GR 221 de carro cap al coll de can Bleda a la carretera Ma-10 km 56,900.
Des del coll de can Bleda, caminem per la carretera en direcció a Deià i, transcorreguts uns 150 m, ens desviem a ma dreta per un camí ample, planer i asfaltat.
En arribar a un revolt que baixa a Béns d’Avall, girem a la dreta (N). Passats uns deu minuts aproximadament, arribem a una altre bifurcació amb cartells indicadors (wp 07). A l’esquerra ens duria al refugi de Muleta i, nosaltres continuem pel camí de la dreta. L’itinerari descriu una volta vorejant les cases de Muleta Gran. Seguim en direcció Est per un camí poc definit sobre roques, baixem fins el torrent anomenat sa Torrentera. Pujam el comellar del torrent, passam una síquia i assolim el camí planer. Entre oliveres, arribam vora les cases de Muleta de Ca s’Hereu, que queden a l’esquerra.
Ara el camí baixa per dins el pinar fins arribar de nou al punt d’inici, l’hotel Rocamar.
Ruta circular amb 378 metres de pujada acumulada i 11,5 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 08 de gener de 2012 amb el grup excursionista de l’associació de veïnats de Pòrtol.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

anar a dalt