dijous, 29 de març del 2012

Puig d'en Galileu pel pas de sa Rebollada

Powered by Wikiloc

Recorregut: Coll de sa Batalla - Pas de sa Rebollada - puig la Criança d’Alt - puig d’en Galileu – Camí GR - Camí de Comafreda – Coll de sa Batalla.

Iniciem l’excursió al coll de sa Batalla. A l’esquerra de l’aparcament del restaurant (WP-01) hi ha un camí què és per on ens enfilem.

Entrem dins un atapeït alzinar i aviat seguim les fites cap a nord-oest. La pujada s’endureix força. Després de passar per diversos rotlles de sitja i, al cap d’uns vint minuts aproximadament del punt de partida, arribem a una paret rocosa. És el Pas de sa Rebollada (WP-02), una xemeneia que se supera amb dues grimpades fàcils.


Dalt el cingle, seguim en diagonal dreta fins arribar a un tàlveg pel qual continuem també a la dreta segons el sentit de la marxa (nord-oest). Creuem dues sitges i passem per una paret mitgera.

Continuem pujant per on ens indiquen les fites. Aviat arribem a una altra paret que la travessem i pugem a un ressalt rocós des d'on es gaudeix una bona vista.

Seguim sense camí en direcció oest per un terreny cada cop més rocós, entre algunes alzines i amb els penya-segats a la dreta. Ara les fites ens condueixen per un estret tàlveg, a la meitat del qual, ascendim al puig de la Criança d’Alt (1009 m) (WP-03).

Des de la Criança d’Alt, avancem pujant de front cap a sud-oest i amb uns trenta minuts més de forta pujada, assolim el puig d’en Galileu de 1181 m. (WP-04).


Després de gaudir de la vista i d’un breu descans, reprenem la nostra ruta descendint del puig (oest) fins a desembocar al camí del GR-221 (indicador). Nosaltres prosseguim a l’esquerra (sud-oest) en direcció al coll des Telègraf, però abans d’arribar-hi, quan el camí travessa la torrentera, el deixem i girem a l’esquerra (WP-05) tot seguint el torrent pel seu costat esquerra i per un tirany poc definit i amb algunes fites que ens ajuden a seguir-lo.

Aquest corriol, al cap d’uns vint minuts aproximadament, ens enllaça amb el camí de Nevaters de Comafreda (WP-06).

El camí marca diverses ziga-zagues a la part alta, després es fa més ample i evident, passa primer per la font de sa Teula, més avall per la font de s’Hort, amb dos bonics safaretjos a l’esquerra i desemboca, després de deixar les cases de Comafreda, al camí Vell de Lluc a l’alçada de sa Font des Guix. Girem a l’esquerra i arribem de nou al coll de sa Batalla tancat així el circuit d’aquest bonic itinerari.

Fitxa:
Ruta: Circular
Inici/ Final: Coll de sa Batalla (Escorca)
Distància aproximada: 9 quilòmetres
Pujada acumulada: 606 metres
Alçada mínima - màxima: 570 - 1181 metres
Temps efectiu sense parades: 3 hores i 15 minuts (Total: 5 hores i 5 minuts)
Excursió realitzada el dia: 17 de març de 2012
Components del grup: Pere, Biel Pomar, Enric i Josep.
Cartografia: Tramuntana Nord. Editorial Alpina (Escala: 1:25.000)
Observacions: Itinerari per tiranys de muntanya i fora camí. Cal bon sentit de l'orientació i seguir l'itinerari amb l'ajuda del GPS.

Track de la ruta a Wikiloc
.
Clica la següent imatge per veure l'àlbum de fotografies:


anar a dalt