dijous, 29 de març de 2012

Puig d'en Galileu pel pas de sa Rebollada

Vista del puig Roig des del Galileu
Recorregut: Coll de sa Batalla - Pas de sa Rebollada - puig la Criança d’Alt - puig d’en Galileu – Camí GR - Camí de Comafreda – Coll de sa Batalla.
Iniciem l’excursió al coll de sa Batalla. A l’esquerra de l’aparcament del restaurant (WP-01) hi ha un camí què és per on ens enfilem.
Entrem dins un atapeït alzinar i aviat trobem fites que seguim amb atenció en direcció NW. La pujada s’endureix força. Després de passar per diversos rotlles de sitja i, al cap d’uns vint minuts aproximadament del punt de partida, arribem a una paret rocosa. És el Pas de sa Rebollada (WP-02), una xemeneia que se supera amb dues grimpades fàcils.
Dalt el cingle, seguim en diagonal dreta fins arribar a un tàlveg pel qual continuem també a la dreta segons el sentit de la marxa (NW). Creuem dues sitges i passem per una paret mitgera.
Continuem pujant per on ens indiquen les fites. Aviat arribem a una altra paret que la travessem i pugem a un ressalt rocós des d’on es gaudeix una bona vista.
Seguim sense camí en direcció W per un terreny cada cop més rocós, entre algunes alzines i amb els penya-segats a la dreta. Ara les fites ens condueixen per un estret tàlveg, a la meitat del qual, ascendim al puig de la Criança d’Alt (1009 m) (WP-03).
Des de la Criança d’Alt, avancem pujant de front (SW) i amb uns trenta minuts més de forta pujada, assolim el puig d’en Galileu de 1181 m. (WP-04).
Després de gaudir de la vista i d’un breu descans, reprenem la nostra ruta descendint del puig (W) fins a desembocar al camí del GR-221 (indicador). Nosaltres prosseguim a l’esquerra (SW) en direcció al coll des Telègraf, però abans d’arribar-hi, quan el camí travessa la torrentera, el deixem i girem a l’esquerra (WP-05) tot seguint el torrent pel seu costat esquerra i per un tirany poc definit i amb algunes fites que ens ajuden a seguir-lo.
Aquest corriol, al cap d’uns vint minuts aproximadament, ens enllaça amb el camí de Nevaters de Comafeda (WP-06).
Aquest camí marca diverses ziga-zagues a la part alta, després es fa més ample i evident, passa primer per la font de sa Teula, més avall per la font de s’Hort, amb dos bonics safaretjos a l’esquerra i desemboca, després de deixar les cases de Comaferda a l’esquerra, al camí Vell de Lluc a l’alçada de sa Font des Guix. Girem a l’esquerra i arribem de nou al coll de sa Batalla tancat així el circuit d’aquest bonic itinerari.
Ruta de dificultat mitjana, cal bona orientació ja que bona part d'ella discorre fora camí per camps a través. Circular amb 631 metres de pujada acumulada i 9 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 17 de març de 2012. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar, Enric i Josep.
Un altre itinerari al puig d'en Galileu.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

anar a dalt