dissabte, 14 d’abril del 2012

Cova Morella - La Mola - Lassarell

Tot donant una ullada al blog de l’amic Joan Riera “Aires de la Serra Mallorquina”, em va cridar l’atenció l’excursió “Sa Cuculla de Fartàritx i sa cova Morella” ja que discorre per un indret, part del qual desconeixia.
El passat dia 7 d’abril férem aquest recorregut però sense pujar a la Cuculla de Fartàritx.
Iniciàrem la nostra excursió en la carretera asfaltada que puja a les cases des Rafals i de Lassarell a la vall de Colonya (Pollença) en direcció als cingles de Sant Francesc, la cova Morella, els serrats de la Tossa del Llamp i les cases de la Mola. Després descendirem pel comellar de sa Rota de la Mola fins arribar al safareig i la casa de Lassarell i tancàrem el cercle a la mateixa vall.
És un recorregut que cal està entrenats i tenir bon sentit de l’orientació en muntanya. La major part discorre sense camí definit solament amb l’ajuda d’algunes fites. La davallada pel comellar de sa Rota de la Mola (que en el mapa de l’Alpina Tramuntana Nord marca un camí) ens trobàrem amb una espessa vegetació que ens va dificultar molt la passa i trobar el recorregut més adequat. Un cop arribats al safareig i cases de Lassarell, gaudirem de la pau i tranquil·litat que es respira en aquest racó tant bell.
Queda pendent tornar fer aquesta ruta passant pel pas des Frare de sa Cuculla de Fartàritx per evitar el comellar de sa Rota de la Mola.

4 comentaris :

Joan Riera Bordoi ha dit...

Benvolgut Josep, gràcies per citar el meu blog, home. Veig que tinguereu bon dia i poguereu copsar bones fotos. No véreu el qanat?
Una abraçada

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Joan, Gaudirem d'un dia esplèndid i d'una fantàstica excursió, aquesta discorre per racons molt macos. Gràcies per facilitar-me el track, ens va ajudar molt seguir l'itinerari.
No ens arribarem a l'ull de la font, perdérem molt de temps davallant pel comellar. Quede pendent en tornar-hi.
Una abraçada.

miquel ha dit...

Hola Josep, al final ens vam decidir per fer la Cova Morella, pràcticament la pujada també és molt bruta, quant a vegetació i molt poc marcada per fites, però el premi de la cova val la pena l'esforç. La baixada la vam fer pel mateix camí, ja que amb el nens no vaig voler exposar. Gràcies pels comentari de l'altre dia.

una salutació

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Miquel,
Desitjo que hàgiu gaudit d'aquest bonic itinerari, l'esforç es veu recompensat per les bones panoràmiques i per la interessant cova Morella.
Una cordial salutació i moltes mercès pel teu comentari.

anar a dalt