dijous, 24 de maig del 2012

Torrent de Mortitx

El Bec d'Oca
Recorregut: Entrada de Mortitx – Voltes de s’Ullastre – Rafal d’Ariant – Balcó des Pescadors – Pas de sa Pesquera – Torrent Fondo – Gorg des Bec d’Oca – Torrent de Mortitx – Entrada de Mortitx.
Iniciem aquesta ruta en el punt quilomètric 10,9 de la carretera de Pollença a Lluc (WP-01). Entrem als terrenys de Mortitx, deixem unes pistes de tennis a la nostra esquerra, i tot d’una, voltem a la dreta. Ara, per un sender fitat, baixem fins a la zona de conreu anomenada des sa Coma.
Creuem una paret mitgera per un portell (WP-03) i seguint el tirany per dins un món de roques i més roques, arribem a l’inici de les Voltes de s’Ullastre. Des d’aquí, per trams de l’antic camí empedrat, baixem a la casa del Rafal d’Ariant (WP-04).
Per darrera la casa seguim Nord, deixem a l’esquerra la font de l’Hort (WP-05) i, en pocs minuts, arribem al fabulós Balcó des Pescadors (WP-06).
Després de gaudir de la vista i realitzar diverses fotografies, continuem la nostra ruta, ara sense camí en direcció Oest i vorejant els penya-segats, fins el pas de sa Pesquera (WP-07).
Continuem el nostre itinerari (SW) baixant sense camí i seguint les fites en direcció al torrent (WP-08). Girem a la dreta i ens arribem a l’inici del torrent Fondo (part esportiva del torrent de Mortitx) (WP-09).
Ara toca ascendir (S) pel llit del torrent de Mortitx, al llarg del qual hem de grimpar en algun moment per seguir avançant. Passem pel pas des Gorg des Bec d’Oca (WP-10) per les roques de la nostre dreta, més amunt el Gorg Llarg per les roques de l’esquerra. Aviat arribem a la confluència del torrent de s’Hort des Molí a la dreta (WP-11). Nosaltres continuem per l’esquerra pel torrent de Mortitx.
Després d’una forta ascensió, assolim el camí de ses Basses o de Lavanor (WP-12). Torcem a l’esquerra i tornem a l’entrada de Mortitx, tancant el cercle d’aquest clàssic i bell itinerari.
Ruta circular amb 513 metres de pujada acumulada i 10 km  de recorregut. No és molt difícil. Discorre per senders fitats bona part de l'excursió, cal tenir bona forma física i estar avesat a les grimpades.
Excursió realitzada el dia 12 de maig de 2012. El grup ha estat format per: Pere, Enric, Jaume, Fernando, Agustí i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

2 comentaris :

Joan Riera Bordoi ha dit...

Hola Josep, cercant informació per preparar una sortida he entrat al teu bloc i en aquesta excursió en concret, la qual m'ha agradat molt. Enhorabona pel reportatge.
Jo vull baixar al torrent Fondo per la coma de ses Truges. Havia pensat enrevoltar el Bec d'Oca i el Rafal pel pas de sa Pesquera (és vertiginós?), per després remuntar el torrent de Mortitx.
Salutacions.
Joan

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Joan, encantat de saludar-te.
El reportatge és molt senzill, t'anirà més bé la ressenya de l'amic Emilio Alonso, molt més detallada.
Sí, és una excursió molt espectacular, molt bonica i bastant forta pel desnivell, tal com tu ja saps.
La teva proposta de baixar pel comellar de ses Truges, és força interessant, m'ha agradat.
El pas de sa Pesquera i la cornisa fins al Balcó des Pescadors, és aeri un poc vertiginós, però fàcil tècnicament.
Salutacions i moltes gràcies pel teu amable comentari.
Salut per fer camí.

anar a dalt