dijous, 16 d’agost del 2012

El Moletó de la Granja

Moletó de la Granja
Recorregut: La Granja - camí des Correu -  portell del bosc de les Mosqueres - Moletó de sa Granja - comellar de ses Rotasses - camí des Correu -  portell del bosc de les Mosqueres - la Granja.
Iniciem la caminada a l'aparcament de Sa Granja, a la carretera d'Esporles a Banyalbufar (WP-01). Caminem uns vuit minuts per la carretera direcció a Banyalbufar fins arribar al desviament del camí des Correu (GR 221) que ens queda a l'esquerra . Deixem la carretera i pugem per aquest sender ben marcat i senyalitzat fins al portell del bosc de les Mosqueres. Ens sorprèn gratament les tasques de recuperació de l'antic empedrat que s'estan duent a terme en aquest bocí del camí.
Un cop passat el portell i just uns metres abans d'una barraca i un forn de calç, abandonem el camí del GR i ens desviem a l'esquerra pel primer camí de carro que trobem (WP-02),
Aquest sender puja per dins un ombrívol alzinar i ens mena a un collet on hi ha un ranxo de carboner i una paret de terme. Ara, sense creuar la paret, ascendim paral·lels a ella (NW) per un terreny dret i pedregós fins assolir la base dels penya-segats. Continuem uns metres cap a la dreta (N) mantenint l'alçada guanyada i tot d'una ens enfilem per una dreta canal en direcció (W). Es tracta, segons en Tomàs Vibot, d'un antic itinerari de carboners i caçadors. Seguim pujant amb l'ajuda de marques de pintura i més amunt agafem les restes d'un antic camí de ferradura que traça diversos revolts i que, un poc més amunt, ens situa dalt un coll tancat per una vella paret de partió. A l'altre cantó i, a la dreta, podem ascendir a un pelat penyal de 606 m que presenta bones vistes.
Descendim en direcció (W) en tendència a la dreta i arribem a un petit coll. Des d’aquí, iniciem una forta pujada tot seguint les fites fins assolir el Moletó de sa Granja de 675 m d'alçada (WP-03). Després de reposar i contemplar la vista, descendim del puig en direcció (NW). Avancem de nou a l'ombra d’un espès alzinar fins arribar a una paret (coll dels Bous segons en Tomàs Vibot) (WP-04) que dóna pas a un camí ben fressat i pel qual descendim. Aquest camí més endavant es converteix amb un de carro i passa pel comellar de ses Rotasses amb forces restes de l'activitat de carboners, calciners i roters. Seguim davallant per dins un esplèndid bosc fins enllaçar amb el camí Vell des Correu (WP-05). Ara torcem a la dreta, cap a xaloc (SE), el seguim sense cap dificultat, creuem el portell del bosc de les Mosqueres i, en un tres i no res, arribem de nou a l’aparcament de la Granja tancant el cercle d'aquest estiuenc i bonic itinerari.
Itinerari que pot presentar dificultats d’orientació ja que discorre en la seva totalitat per dins un espès alzinar. Molt adequat per fer-lo a l’estiu si el dia no és d’extrema calor.
Ruta circular amb 486 metres de pujada acumulada i 6,5 km  de recorregut.
Excursió realitzada el dia 28 de juliol de 2012. El grup ha estat format per: Fernando i Josep.
Ressenya de l'itinerari per Tomàs Vibot.
Veure l'àlbum de fotografies, (realitzades per l'amic Fernando)
Veure el track del GPS a Wikiloc.

6 comentaris :

Joan Riera Bordoi ha dit...

Hola Josep, es veu que tinguérem idees semblants. Dimarts férem sa Mola de planícia, el bosc és una passada. Aquesta del Moletó la m'apunt.
Salut.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Joan, en dies de canícula, les excursions per dins l'alzinar són suportables. Tenen el seu encant per les següents raons: els pocs o nuls excursionistes que trobem, provoca una sensació de solitud absoluta i les aromes i els colors de la vegetació encalentida pel sol de l'estiu.
Moltes gràcies pel teu amable comentari i per baixar-te el track de la ruta.
Sí, estaria molt bé coincidir algun dia per la muntanya, d'aquesta manera, podríem saludar-nos personalment.
Salut i sort.

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Bonito itinerario Josep.
Aprovechando la protección de los bonitos encinares de Planicia, este mes de Julio, he estado varias veces por esa zona, explorando el antiguo Camí de sa Mola de Son Vic, muy bonito y creo que poco conocido.
Un abrazo,

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hola Pep
Entretingut i agradable itinerari per un del boscos més bonics de la Serra. Noltros el ferem aques hivern passat, i ara el m'has fet reviure. Noltros, per cert, seguirem les instruccions de n'Emilio.
Salut

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Benvolgut Emilio,
Per fer aquesta ruta seguírem les teves indicacions. Moltes gràcies mestre.
Desconec aquest Camí de sa Mola de son Vic. Estaré pendent del teu blog per quan publiquis aquesta ruta, segur que serà interessant i engrescadora de fer.
Moltes gràcies pel teu amable comentari.
Rep una cordial salutació.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Bon vespre Llorenç,
A part de tenir en compte les indicacions de n'Emilio, també vaig donar un cop d'ull a la crònica i a la teva presentació de diapositives, sempre va bé veure abans el què es trobarem a la ruta. Moltes gràcies per compartir les vostres eixides.
Salut i sort.

anar a dalt