dimecres, 26 de setembre del 2012

Tardor 2012

Després d'un estiu, més càlid i sec del què és habitual, el passat dissabte dia 22 de setembre vam canviar d'estació. La tardor va començar a les 16.49 hores (hora peninsular) i tindrà una durada de 89 dies i 20 hores finalitzant el dia 21 de desembre amb l'arribada de l'hivern.
El diumenge 28 d'octubre tindrà lloc el canvi d'hora, recuperant així l'horari d'hivern.
Aquesta estació és l'època de l'any en què la longitud del dia s'escurça més ràpid, el sol surt pels matins més d'un minut més tard que el dia anterior i per la tarda s'escurça cada dia dos minuts. En definitiva, en aquests dies el temps en que el sol està per sobre de l'horitzó es redueix en quasi tres minuts cada dia.
Segons l'AEMET, a partir de les prediccions d'alguns models estacionals (que tan sols ens indiquen tendències), aquesta tardor s'aprecia una tendència a temperatures lleugerament més altes de les normals. Respecte a les precipitacions, AEMET preveu per una lleugera anomalia positiva pel que fa als valors normals a Balears i la possibilitat que es registri "algun episodi complicat a la Mediterrània". Però en general, l'Agència Estatal de Meteorologia pronostica una estació amb registres pluviomètrics normals.
Resum pluviomètric a Pòrtol dels darrers mesos:
Juny 2012. Dies de pluja: 1. Precipitació del mes: 2 mm. Acumulats any: 156,8 mm.
Juliol 2012. Dies de pluja: 1. Precipitació del mes: 2,8 mm. Acumulats any: 159,6 mm.
Agost 2012. Dies de pluja: 2. Precipitació del mes: 14,6 mm. Acumulats any: 174,2 mm.
Bona tardor a tothom!!

2 comentaris :

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Aunque los días se acortan y es una lástima, el Otoño es la época del año que más me gusta, por sus temperaturas, por su languidez, su melancolía, y esos colores ocres maravillosos.
Un abrazo,

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Benvolgut Emilio,
En aquesta època de l’any la temperatura refresca i s’inicien les esperades pluges, tot plegat convida a sortir a trescar i a gaudir plenament de la natura i la muntanya.
Molt agraït pel teu comentari. Bon camí i bona tardor.

anar a dalt