dissabte, 5 de gener del 2013

Coll des Frare en sa Serra Mitjana

Dalt la carena de la Serra Mitjana
En aquesta sortida, he tingut el gran honor i el plaer de caminar al costat d’en Toni Sureda (Senderismo de Socay), gran muntanyenc i incansable trescador per les nostres muntanyes.
En Toni ens ha guiat per una interessant i fantàstica ruta que discorre per antics camins de ferradura, un bonic avenc, ascendeix a la Serra Mitjana (Puig des Frare) i travessa un espectacular forat, el de Can Bajoca.
Hem gaudit d’una impressionant i emocionant travessia amb molt bona companyia i molt ben descrita per l’amic Emilio Alonso en el seu blog “Mis días de montaña”.
Ruta circular amb 708 metres de pujada acumulada i 11 km de recorregut.
Tan sols hi ha camí de carro al principi i al final de l’excursió, la resta són camins de ferradura fitats (fites de pedra i petites fletxes vermelles) i trams sense camí. La davallada del coll des Frare és sense camí i molt dreta, cal assegurar la passa, també pot presentar dificultats d’orientació.
Excursió realitzada el dia 27 de desembre de 2012. El grup ha estat format per: Toni Sureda, Aline, M. del Mar, J. Vicente, Julián, Rafael, J. Antonio, Manolo, J. Oliver, J. Sancho, Pere, Fernando i Josep.
Ressenya de l'itinerari per Emilo Alonso.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

5 comentaris :

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Me gusta mucho esa ruta. Y espero que disfrutarais de ella, al menos tanto como yo.
Y mil gracias por citarme y enlazar con mi Blog.
Un afectuoso abrazo,

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Emilio,
De res, gràcies a tu per documentar-la i donar-la a conèixer.
Gaudirem molt, una ruta molt completa i fantàstica.
Una abraçada.

Inma Fuster ha dit...

Preciosa ruta. Una pregunta. Veo que pasais por delante de casas y los caminos parecen privados. Tal y como está el tema de los propietarios de fincas en la Serra...¿este camino es público o se ha de pedir permiso? Si es así que no me extrañaria y no me parece mal. ¿sabes donde hay que pedirlo?
Muchas gracias de antemano. Y gracias por todo lo que compartis

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Inma
Este itinerario recorre caminos privados. Al inicio se pasa cerca de las casas de Massanella. Aquí la propiedad hace pagar 4 € por persona para poder pasar. Acceso Mancor (de 9 a 14 h excepto lunes y martes). Las casas de Can Bajoca están deshabitadas, pero al pagar, ya tienes permiso para pasar.
Un saludo.

Inma Fuster ha dit...

Ok: miles de gracias!

anar a dalt