diumenge, 12 de maig del 2013

Mirador de ses Puntes

Itinerari: Valldemossa - pla des Pouet - mirador de ses Puntes - Talaia Vella - caseta refugi - coll de son Gallard - cova ermità Guillem - coll de son Gallard - pla des Pouet - Valldemossa.
Iniciem la passa a Valldemossa al final del carrer de ses Oliveres. Al costat esquerra d’un portell, parteix un caminoi que ascendeix en direcció (N). Amb les primeres alzines creuem un primer portell sense barrera, i un poc més endavant, un altre per un botador de fusta.
Després d’aquest segon portell assolim una desviació, el camí de l’esquerra du a la font de s’Abeurada i a son Moragues, nosaltres continuem pel camí de la dreta. És un ample i clar camí de carro que puja amb fort rost, marca successius revolts fins assolir un portell sense barrera que dona accés al pla des Pouet (WP-01).
Travessem l’esplanada coberta d’alzines amb el pou que dóna nom al planiol.
Continuem tot dret i, uns metres més amunt, deixem a la dreta el camí que puja al coll de son Gallard, sender per on davallarem més tard. Ara continuem a l’esquerra en sentit (NW) per un camí que ens condueix al mirador de Can Costa o de ses Puntes (WP-02).
Retornem unes metres enrere per recuperar el camí que continua cap a l’esquerra. Aquest sender és ben fressat i bo de seguir fins arribar a un punt on es desdibuixa un poc, però seguint les fites de pedra cap a la dreta direcció a unes roques, assolim el vèrtex geodèsic de la Talaia Vella de 856 m (WP-03).
El sender continua en sentit (E) per damunt la carena i, al cap de pocs minuts, ens mena a la caseta refugi a 868 m d'altitud (WP-04).
Gaudim d’un esplèndid dia primaveral que ens permet contemplar una bonica panoràmica, també aprofitem per fer la foto de grup.
Davallem de la caseta per un bonic camí cap a Gregal (NE). Un poc més avall marca una corba a la dreta canviant el sentit de la marxa (SE) i, amb parell de corbes més, ens deixa al coll de son Gallard, cruïlla important de camins (WP-05).
Nosaltres continuem tot dret amb la mateixa direcció que portàvem, és a dir (SSE) pel camí de l’Arxiduc amb forta pujada i, transcorreguts uns pocs minuts, agafem un tirany a la dreta que ens mena a la cova de l'Ermità Guillem (WP-06) després de creuar un portell.
Una vegada visitada la cova i el seu tranquil entorn, retornem de nou al coll de Son Gallard pel mateix camí que hem utilitzat per la pujada.
Ara agafem el sender que surt a l’esquerra en sentit (SSW) que ens baixa, sense cap problema, al Pla des Pouet lloc que aprofitem per dinar.
Des d’aquí ja sols ens resta retornar cap a Valldemossa seguint a la inversa el camí que hem emprat de bon matí.
Ruta circular amb 546 metres de pujada acumulada i 8 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 14 d’abril de 2013 amb l’AAVV de Pòrtol.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

4 comentaris :

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Una hermosa ruta de las muchas que hay por la zona de Valldemossa. Nunca me canso de recorrerlas.
Un abrazo,

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hola Josep. Sempre és interessant i satisfactori no deixar de banda aquest recorreguts, podríem dir "clàssics", i seguir-los fent de tant en tant. Tal col l'heu fet es pot gaudir d'un itinerari amb tots els ingredients, distancia, un entorn encisador, panoràmiques... sense oblidar l'obra de s'Arxiduc, sempre present. Gracies per recordarnos-ho, i salut per seguir.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Emilio,
Malgrat sigui una ruta clàssica, té el seu encant, la zona de Valldemossa dóna molt de joc.
Moltes gràcies pel teu comentari.
Salutacions.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Llorenç,
Sí tens tota la raó, una ruta clàssica i bona de fer. Les rutes que preparem per l'AAVV de Pòrtol han de ser aptes per tots els públics.
Igualment, salut per continuar trescant.
Una abraçada.

anar a dalt