diumenge, 1 de setembre del 2013

Llacs del Carlit (Pirineus Orientals)

Estany Sec
Els estanys del Carlit són un grup llacs situats als voltants del massís de Carlit a les comarques catalanes del Capcir i l'Alta Cerdanya al Pirineu francès.
Són tots llacs naturals d'origen glacial excepte el llac de la Bulloses que compta amb una pressa. Va ser construït per produir l'energia elèctrica necessària per alimentar el Petit Tren Groc de la Cerdanya, tren turístic que remunta la vall de la Tet des de Vilafranca de Conflent fins al poblet de La Tour de Carol.
Llacs i muntanyes són la principal atracció d'aquesta agradable passejada, però també la neu que encara es conserva, i la verda vegetació tacada de nerets i ginistella.
És una ruta circular, que es diu "Boucle du etangs du Carlit". Nosaltres, acompanyats del nostre guia de muntanya Jordi, realitzem el recorregut curt, el qual ens permet veure vuit llacs en un ambient extraordinari d'alta muntanya.
Partim del llac de les Bulloses i el primer estany que arribem és l'estany Negre, (2157 m) ombrívol i d'aigües fosques a aquestes hores del dia. Després d'una petita pujada i davant nostre l'estany Sec, (2140 m), el deixem a l'esquerra i continuem el camí fins a arribar ràpidament l'estany de la Comassa (2160 m) de forma allargada.
Després de pujar una força estona, arribem a dalt un llom on a l'esquerra descobrim dos estanys més que fins ara estaven amagats: l'estany Llat, (2170 m) i l'estany Llong (2180 m), d'aigües blaves reflectint el núvols que ja de bon matí han començat a créixer.
Continuem en descens fins arribar a l'estany de la Vallell (2220 m), fins ara el més petit de tots els visitats, rep les aigües de l'estany des Dugues, situat sobre ell. Aquí aprofitem per fer un mos . I per tancar el cercle el darrer estany, el Viver (2137 m). Aquí comença a plovisquejar, és el preludi d'una forta tempesta amb calabruix que ens arreplega de ple minuts abans d'arribar a les Bulloses.
Ruta circular amb 381 metres de pujada acumulada i 8,5 km de recorregut. Itinerari fàcil i bo de fer, tot el recorregut està senyalitzat amb marques grogues.
Excursió realitzada el dia 19 de juliol de 2013 amb el grup del viatge "Senderisme pels Pirineus": Cèsar, Lluís, Pep, Bernat, Esther, Pere, Elisabet, Anselm, Antònia, Tomeu, Maria, Cesca, Josep i el nostre guia de muntanya Jordi.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure i baixar el track del GPS a Wikiloc.

4 comentaris :

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hola Josep, un altre passada de recorregut, aigua a balquena i una verdor espectacular, tota la fotografia molt be, i el detall de les flor perfecte. Salut Josep

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Llorenç,
Un bonic i fàcil recorregut per uns indrets de somni.
Sempre tant amable, amic.
Salut i sort!

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Que bonitos son esos numerosos lagos. Pasamos por muchos de ellos el día que hicimos la Pica del Carlit, un casi tresmil, y fantástico mirador sobre toda la Cerdanya.
Un abrazo,

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Emilio,
No l'he feta mai la Pica del Carlit, m'agradaria molt pujar-hi, una altre any serà, en aquesta ocasió no va poder ser.
Molt agraït pel teu comentari.

anar a dalt