dijous, 22 de maig del 2014

Far des Cap Gros i Punta de Sóller

Far des Cap Gros
L’excursió d’avui ens permetrà conèixer un curt i interessant itinerari pels voltants de Muleta, al Port de Sóller.
Itinerari: Far des Cap Gros (refugi de Muleta) - Punta de Sóller - urbanització de Muleta - Far des Cap Gros.
Som-hi! A les 9,45 h, iniciem aquesta passejada a l'aparcament situat a l'entrada del refugi de Muleta (passat el Far des Cap Gros). Deixem el sender del GR a l'esquerra i prenem el camí que surt a mà dreta. Es tracta d'un camí carreter que davalla en sentit sud-oest entre carritxeres i ressegueix la línia de la costa. Més endavant entra en un clap de pins i, per una drecera fitada i senyalada amb fletxes vermelles, baixa al fons d'un comellar on finalitza (WP-02).
Aquí s'inicia un corriol que puja entre roques. Seguint les fites i marques de pintura, creuem una paret seca (WP-03), passem per la punta rocosa d'en Canet i, a les 10,25 h, assolim la Punta de Sóller, un espectacular penya-segat que cau vertical a la mar i des d'on es gaudeix d'una panoràmica de la costa de Deià fins a l'illa de sa Dragonera (WP-04).
Des del mirador, voltem cap a l'est baixant per un escarpat tram de roques on ens hem d'ajudar amb les mans. Després voltem a mà dreta (sud) i davallem cap al torrent del Salt d'en Moixina on s'hi localitza un bassol. Després de creuar el torrent, el fitat viarany ascendeix pel vessant oposat i ens condueix a un espai de marjades i dos porxos (WP-05). Passat aquest darrer, gira a l'esquerra i travessa una zona plana. Més endavant les fites ens duen per un territori rocós entre carritxeres i pins fins a desembocar a la urbanització de Muleta. Prenem l'ampla pista tot recte i, amb pocs minuts, arribem a la desviació amb el sender del GR221 on prenem a l'esquerra direcció al Port de Sóller (WP-06). Són les 11,40 h. quan iniciem aquest tram planer per l'ampla pista de terra. Al cap de pocs minuts, arribem a un altre desviament (WP-07) amb pal indicador. Voltem a l'esquerra direcció sud i en davallada, a les 12,30 h arribem al refugi de Muleta, després de creuar el torrent de s'Argentera.
Ruta circular amb 268 metres de pujada acumulada i 6 km de recorregut aproximat. Alçada màxima: 211 m. Temps en moviment: 2,05 h. Temps parat: 0,35 h. Temps total: 2,40 h (segons el GPS).
Observacions. Itinerari què presenta dos trams ben diferenciats. El primer tram des del refugi fins a la urbanització, no és senzill de seguir, cal estar atents a les fites i a les marques de pintura. Hi ha trams on el tirany es perd i és fàcil despistar-se. La segona part, discorre pel GR, és un camí ampla i bo de seguir. Si el dia acompanya, es gaudeixen de boniques panoràmiques.
Excursió realitzada el dia 4 de maig de 2014. El grup ha estat format per: Immaculada, Cesca, Tomeu C. i Josep.

8 comentaris :

arni ha dit...

Hola Josep
el mes passat, d'un dia de molta calor,vam fer la mateixa volta partint de diferent lloc.
una abraçada

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Arnau,
Ja comença l'època dolenta per trescar per les muntanyes, paciència.
El primer tram és força entretingut i amb bones vistes.
Molt amable pel teu comentari.
Salut.

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Espléndida ruta, que hice varias veces en el pasado.
Al llegar a la zona de bancales y los dos "porxos", seguía junto a los acantilados, en la zona de Sa Falconera, salvaba un paso fácil, y bajaba hasta la famosa Cova de Muleta. Ahora, me han dicho, por ahí han puesto muchas rejillas y no se puede pasar. Una lástima.
Un abrazo,

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Emilio,
No coneixia el primer tram, el què discorre paral·lel a la costa,i m'ha agradat molt, és força entretingut i amb espectaculars vistes.
És una pena no poder anar a la cova de Muleta doncs és un jaciment arqueològic on s'hi han trobat els ossos humans més antics de les Balears i ossos dels mamífers extints Myotragus balearicus.
Moltes gràcies pel teu comentari.
Una abraçada.

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hola Josep
Un curt i entretingut itinerari com dius, però ben interessant. Desconec el tram ran de mar, i si la GR. Segur que serà una bona volta, i amb la teva informació ens anirà perfecte. Salut Josep

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Llorenç,
Si algun dia hi aneu, desitjo que us agradi aquest tram que discorre paral·lel a la costa, és molt bonic i amb bones vistes.
Moltes mercès pel teu comentari.
Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

hola, som en Miguel Clamor. Una passada de volta, desde que la vares publicar tenia moltes ganes de anar-hi ja que no coneixia ni tan sols el tram que va al refugi. M´ha encantat. Avui a la fi he anat. Moltes gracies per una nova descoberta de un troç de Mallorca.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Miguel,
Sí, és una volta molt guapa, sobre tot el tram ran de costa, és força entretingut i amb unes bones vistes.
Gràcies per compartir aquest itinerari que t'ha descobert un bocinet més de la nostra Illa.
Salutacions cordials.


anar a dalt