dimarts, 7 d’octubre del 2014

La Mola des de Can Robert passant per Can Pobla

Monestir de Sant Llorenç del Munt.
La Mola, amb els seus 1.104m d'altitud, és el cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. A l'ample cim es troba el monestir de Sant Llorenç, un exemple de romànic llombard. Des d’aquest punt es poden gaudir d’unes vistes fantàstiques.
Avui, festivitat de Sant Llorenç, decidim pujar dalt la Mola per participar dels actes que s'hi celebren i gaudir d'un bon matí de natura i muntanya.
Itinerari: aparcament de Can Robert - Tombes de Can Robert - Can Pobla - Camí dels Monjos - La Mola - Morral del Drac - Canal de l'Abella - Can Robert.
Aproximació: Per arribar a l'aparcament de Can Robert, des de Terrassa, cal prendre la carretera BV-1221 a Matadepera i seguir direcció al coll d'Estenalles i Talamanca. Al km. 6 cal prendre un desviament senyalitzat a la dreta cap a can Robert. Seguirem per l'avinguda de can Marcet fins arribar al carrer de Boixaderes, que seguirem amunt a la dreta. Cal estar atents per prendre una pista a l'esquerra (carrer de can Robert) fins a l'aparcament (WP-01).
A les 8,30 h sortim de l'aparcament de Can Robert per un camí senyalitzat (color blanc i verd i SL-C50) que en pocs munts ens deixa a la pista forestal que puja de Can Robert a Can Pobla. La creuem i prenem un corriol que, més amunt, passa per les tombes de Can Robert i ens condueix, transcorreguts quinze minuts de forta pujada, en un revolt de la pista forestal. És una drecera que ens estalvia un bocí de pista. La seguim cap a la dreta i, sense dificultats, a les 9,15 h arribem a les cases de Can Pobla.
Des de Can Pobla, seguim la pista que s’enfila per rodejar les cases per darrere. Passem una porta metàl•lica i trobem un rètol que ens indica cap a la Mola. Ascendim per un corriol fins a un encreuament. Continuem amunt a l’esquerra fins a enllaçar amb el camí dels Monjos on hem de voltar també a l'esquerra (WP-02). Es tracte d'un camí que puja per la carena molt ben senyalitzat (PRC-31). Presenta curts trams empedrat, s'endinsa dins un bosc i passa per l’hort dels monjos. Després de voltar la Roca Colom, sols resta una última i rosta pujada per arribar a l’esplanada que ens du fins a la Mola (WP-03). Hi arribem a les 10,15 h.
Cada 10 d’agost es celebra la Festa de Sant Llorenç. A les 11 es diu una Missa. Un cop acabada, la tradicional processó del Sant al voltant del Monestir. La volta acaba en direcció a Montserrat mentre els presents canten El Virolai. Per acabar es reparteix coca i vi dolç per a tothom.
A les 12,20 h iniciem el descens de la Mola direcció nord-oest. Aviat el sender baixa per dins una fosca i humida canal, marca una ziga-zaga i deixa a l'esquerra la cova de la Sargantana. Pocs minuts després, el camí volta cap al nord, surt del bosc i, tot franquejant un roquissar, arriba al Morral del Drac. Important cruïlla de camins (WP-04).
Morral del Drac

Deixem el Morral del Drac enrere direcció sud-oest pel corriol que baixa per la canal de l'Abella. Es tracta d'un tirany que inicia un ràpid descens per un freu amb molt de pendent, per dins un espès alzinar. No tardem gaire en passar pel costat de la boca l’avenc de la canal de l’abella i uns metres més avall un antic forn de calç. La canal finalitza a un sender més ample que discorre planer per dins el bosc fins arribar a una cruïlla de camins (pal indicador) (WP-05). Aquí voltem a la dreta direcció sud. El camí avança progressivament cap al sud-oest i desemboca a la pista de Can Robert. Ara es tracta de baixar pel mateix sender de pujada, o bé per la pista o per les dues dreceres, fins arribar de nou a l'aparcament de can Robert.
Ruta circular amb 505 metres de pujada acumulada i 7 km de recorregut aproximat. Alçada màxima: 1.107 m.
Temps en moviment: 2,34 h. Temps parat: 2,31 h. Temps total: 5,05 h (segons el GPS).
Observacions: itinerari bo de fer, discorre tot ell per camins o tiranys marcats.
Excursió realitzada el dia 10 d'agost de 2014. El grup ha estat format per: Montse, Toni, Cesca i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure i baixar el track del GPS a Wikiloc

2 comentaris :

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hola Josep
Seguesc amb molt interès aquestes trescades teves per terres lluñyanes. Si mai hi faig un tomb, aquesta podria ser una d'elles. Ben senyalitzada... i poder celebrar el meu sant a dalt, a Sant Llorenç del Munt. Enhorabona per la publicació... i salut Josep.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola amic Llorenç,
El parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, són les muntanyes més properes a la ciutat de Terrassa (Vallés Occidental), la meva ciutat natal. És en aquestes muntanyes on em vaig iniciar a l'excursionisme i a estimar la natura.
Sempre que puc m'agrada molt retornar-hi, em du molts bons records de vivències viscudes.
Molt amable pel teu comentari, si algun dia tens ocasió d'anar-hi, estic segur que t'agradarà.
Una cordial salutació

anar a dalt