dijous, 19 de novembre del 2015

Pas d'en Pep Serra, cingle de s'Obi i pas d'en Negret

Pas d'en Pep Serra
(Crònica de Fernando de Angulo Dols)
Avui la ruta la fem juntament amb companys muntanyencs d’altres grups perquè l’amic Pep Torrens ens ha convidat a tots perquè ens vol mostrar el pas d’en Pep Serra.
A les nou i busques començam des del cementiri de Sóller, ho fem en silenci per no destorbar la pau i tranquil·litat dels indrets per on passarem i no rompre el fràgil equilibri al que ens enfrontam habitualment els excursionistes amb els propietaris de les finques per on transcorren les rutes de muntanya.

Al començament prenem un camí indeterminat que puja i puja, passant per diversos olivars amb les seves corresponents barraques, que aquests dies es troben en plena activitat ja que estem en temporada de la recollida de l’oliva.

Al cap de una mitja hora o tres quarts de fatigosa muntada, arribam a l’inici del Pas d’en Pep Serra, es tracta d’un llarg tram graonat de manera molt enginyosa que ens fa molt còmode l’ascens fins a assolir la part alta del cingle pel que transitam, fins a arribar a un coll de caça amb filats. Aquí, a prop, trobam el porxo d’en Mametes, just al costat del Coll de s’Ullastre, per on passa la pista que mena fins a les cases de s’Arrom. Al porxo trobam als seus propietaris que ens saluden i no ens posen impediment pel pas però condicionat a que no donem massa publicitat de per on hem pujat ...

Deixam el camí que puja a S'Arrom i voltam a la dreta tot franquejant un portell amb la barrera oberta. Seguim per aquesta pista que baixa realitzant diverses ziga-zagues i, transcorreguts uns deu minuts des del coll, localitzam a la dreta un forn de calç. Aquí abandonam la pista i agafam un tirany que poc a poc es va obrint camí recuperant de mica en mica l’alçada perduda.

Passam pel cingle de l’Herba i un poc més endavant creuam una petita rosseguera i arribam al Cingle de s’Obi a on romanen una enginyosa i profunda cisterna feta a la roca viva i un obi que recull l’aigua dels degotissos del cingle que tenim a sobre i que dóna nom a aquesta meravella que visitam.
Un pic fetes les obligades fotografies que requereix l’indret tombam i anam a cercar el Pas d’en Negret, que un pic superat i en fort pendent ens situa als porxos de la Coma a on trobam a un entranyable propietari, Toni de sa Coma, que ben amablement ens convida a visitar una de les seves ben conservades barraques i ens dóna algunes explicacions de la zona.
Un pic sortim d’aquesta propietat arribam novament a la carretera que ens tornarà situar al punt d’inici de l’aventura d’avui, no sense abans delectar-nos amb les darreres panoràmiques de la meravellosa zona que avui hem recorregut.

Excursió realitzada el dia 24 d'octubre de 2015. El grup ha estat format per: Pep Torrens, Pep Tugores, Toni Tortella, Eliseu Muntaner, Toni Rebassa, Fernando, Fernando de Angulo, Agustí Garcia i Josep.

Clica la següent imatge per veure l'àlbum de fotografies:


4 comentaris :

Joan Riera Bordoi ha dit...

Hola Josep.
A aquesta excursió havia de venir i ara no record quin denou vaig tenir. Ara, després de veure les fotografies i llegir l'engrescadora descripció d'en Fernando, em sap greu haver-me-la perduda.
Una altra vegada serà.
Salut!

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Et trobarem a faltar amic Joan, hi haurà altres oportunitats.
Com dius, en Fernando ha resumit bé aquesta sortida.
Una abraçada, amic!

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hola Josep
Molt interessant aquesta volta, en tenia informació a traves d'en Pep. Encara que m'ha parescut que a l'amo no li fa massa gràcia que es publiqui. Em qued amb el pas d'en Negret. Molt bona la fotografia i li pots donar la enhorabona a nen Fernando per la crònica.
Una aferrada i salut

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Llorenç,
Efectivament no podem donar més informació d'aquest itinerari. Em sap greu.
El pas d'en Negret es localitza baixant nord des del Cingle de s'Obi.
Donaré l'enhorabona a Fernando de part teva.
Molt agraït pel teu comentari.
Una aferrada amic

anar a dalt