dimarts, 11 de març del 2008

La padrina de Can Vent ens ha deixat

Quan faltaven poc més d'un mes per complir els 102 anys, la padrina Maria ens ha deixat. En el funeral que es va celebrar a Sant Marçal, el seu nét Melcior Puigserver va llegir el següent escrit:

Testimoni i testament espiritual de Maria Amengual Serra. 102 anys
Les persones bones: Mai donen consells. Ella t’escoltava i acollia. Et feia sentir rebut del tot. No jutgen ni condemnen. Ella t’acceptava i respectava tal com eres. No exclouen a ningú. Sempre tenia temps per a tu. Et feia sentir únic i important, valorat acceptat sense condicions. S’adapten a les contrarietats, la frustració i el dolor dels altres. La seva presència t’acompanyava, et consolava i t’omplia de pau. Són agraïdes a la vida. Per ella tot estava ple de sentit positiu. En tota situació. Sols et veia el positiu i t’ho comunicava immediatament, amb l’alegria d’un infant. Les teves bones noves eren també les seves. Guarden les seves penes al fons del seu cor. Fins i tot els moments més dolorosos del final sols expressava gratitud. Ni aleshores perdé la seva dolçor a la mirada. Viuen en la pau. Ella hi vivia sempre, de dia i de nit, i (sense adonar-se’n) la irradiava al seu entorn. Estimen i es deixen estimar. Ella estimà i pregà sempre per tothom, sense exclusions. Vivia sotmesa a la voluntat de Déu. “Si convé… solia dir en acabar una pregària. Són les vertaderes santes. Tots els qui la coneguérem d’aprop en podem donar testimoni.
Estimat amic: però res de tot això mai hagués estat possible sense TU, sense les teves visites a casa seva, sense l’afecte que TU li has donat durant aquests anys.
La bondat i la santedat individuals no existeixen. Tot som u.
Moltes gràcies en nom de la padrina Maria.
Melcior Puigserver i Cañellas

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Pep estàs afegit en la entrada de "Bloctecnia 500 dies", on faig relació de tots els blocs que m'han enllaçat. Gracies i felicitats pel teu bloc.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Moltes gràcies a tu. El teu Bloc el trobo molt interessant i m'ajuda molt.

anar a dalt