dijous, 14 de març del 2013

Temporal de Tramuntana

Puig del Massanella
L'hivern ha retornat amb força i ens recorda que encara falten dies perquè comenci la primavera.
Aquests dies vivim una situació d’inestabilitat com a conseqüència de l’arribada d’una pertorbació a la mediterrània occidental i una massa d’aire fred en alçada.
Ahir dimecres es va produir un descens tèrmic molt acusat acompanyat d’abundants precipitacions en forma de neu a la serra de Tramuntana. Ha estat la nevada més copiosa i més significativa del què portem d’hivern amb gruixos de neu considerables que arriben a 1 metre en els punts centrals i més elevats de la Serra. La cota de neu es va situar a partir dels 400 metres d’alçada.
Pòrtol avui horabaixa
En quant a les pluges han estat molt ben vingudes i molt beneficioses pels sementers, els aqüífers, els embassaments de la Serra i per la natura en general. La zona Sud i Sud-Oest de l’illa és la que ha rebut menys precipitació.
Alguns registres són els següents (font: IB3TV): Alfàbia 114 mm., Lluc: 108 mm., Pollença: 100 mm., Sòller: 78 mm., Sant Llorenç: 64 mm., Port d’Alcúdia: 51 mm., Artà: 44 mm.
Avui, després del pas de la pertorbació, torna a ser noticia el vent del Nord i Nord Oest. A la serra d’Alfàbia s’han registrats cops de vent superiors als 90 km/h.
Dades dimecres 13 de març de 2013 a Pòrtol enregistrades per l’estació meteorològica automàtica:
Temperatura màxima: 12,8 º
Temperatura mínima: 4,6 º
Humitat relativa: 87 %
Pressió atmosfèrica: 998 hPa.
Precipitacions: 9 mm.
Cop de vent màxim: 50 km/h.
anar a dalt