dimecres, 1 de febrer del 2012

Camí de s’Aladern i el pas de ses Lloses

Pas de ses Lloses
El pas de ses Lloses es troba en el bell mig del barranc de Biniaraix. Uneix el camí de s’Aladern amb el camí del Barranc creuant el torrent de Lofra a l’alçada del salt dels Cans. És bastant aeri, però no presenta dificultat tècnica. És apte per excursionistes amb la passa segura i sense vertigen. El camí de s’Aladern presenta algun tram aeri i cal saber orientar-se.
Iniciem aquest bell i espectacular itinerari a Biniaraix, on agafem el bonic camí empedrat del Barranc, pel GR-221 (wp 01). Després de caminar uns 15 minuts, deixem el camí del GR per desviar-nos a la dreta, (segons el sentit de la marxa) pel camí Vell (wp 02).
Continuem pujant per aquest camí amb trams empedrats i escalonats. Abans d’arribar al coll d’en Se, i després de passar una caseta situada a la dreta del camí, ens desviem a l’esquerra per donar un cop d’ull a una interessant cova anomenada de ses Alfàbies (wp 03).
Retornem al camí Vell i, amb un parell de corbes més de pujada forta, assolim el Coll d’en Se (wp 04). Ara el camí continua en sua baixada (SE). Més endavant albirem el camí del Barranc i l’espectacular xaragall des Verger a l’altre cantó de la vall.
A uns 10 minuts del coll, arribem a una caseta “Can pa i peix des Barranc”. Passada aquesta, deixem el camí Vell per enfilar-nos, a la dreta, per unes margades i anar a cercar el camí anomenat de s’Aladern (wp 05). Aviat passem pel costat d’una figuera en mig del roquissar.
El camí de s’Aladern, és de ferradura, transcorre aferrat a les penyes i presenta trams amb marges de sosteniment i bastant aeris. Hi ha bocins que es perd, el seguiment atent de les fites ens ajuden a seguir-lo correctament. Aviat arribem a un punt que podem veure, a l'altra part del torrent de Biniaraix o de Lofra, el pas de ses Lloses. Per anar a cercar-lo, nosaltres girem a l’esquerra per un tirany que trobem abans d’arribar al salt dels Cans. Creuem el torrent i aviat arribem a unes petites margades que ens situen a l'inici d'aquest pas. (hi ha una petita fletxa vermella pintada a la roca) (wp 06).
El pas és una estreta cornisa aferrada a la penya i penjada damunt el buit del torrent.
Un cop superat, arribem a una rosseguera per on baixem en diagonal esquerra tot seguint les fites i la direcció N.
Aviat arribem al camí del Barranc (wp 07), després de pujar per un tram en direcció NE ple de càrritx i vegetació.
Ara sense cap dificultat baixem pel conegut i empedrat camí del Barranc fins arribar de nou al poble de Biniaraix.
Ruta circular amb 571 metres de pujada acumulada i 7,5 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 21 de gener de 2012. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar, Enric i Josep.
Referències: El cor del pas de les Lloses. Tomàs Vibot.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt