dijous, 18 de desembre del 2014

El sostre de l'illa: Penyal des Migdia

Per la cresta direcció al cim
Tornem al sostre de l'illa amb una variant que estalvia la zona militar i assoleix, amb una grimpada, la carena pel costa esquerra de la muntanya. Després, seguint la cresta cap a gregal assolirem el cim de la segona muntanya més alta de Mallorca. La baixada la realitzem pel mateix camí.
A les 8,40 h iniciem la nostra excursió pel camí de neveters que ascendeix per la coma de n'Arbona (veure descripció).
Després de caminar uns deu minuts des de la darrera casa de neu, la superior de n'Arbona (WP-04), a una corba tancada a la dreta (un poc abans d'arribar al coll de sa Volta), deixem el sender per l'esquerra (WP-05). Dirigim les passes (nord) fora camí direcció a una petita rosseguera. Després de creuar-la en direcció nord-nord-est, arribem a un petit marge de pedra en sec que es salva amb una fàcil grimpada i ens situa per damunt de la carretera militar (WP-06).
A les 10,33 h, després de berenar i recuperar forces, iniciem l'ascensió per la inclinada vessant de la muntanya, primer en sentit nord per anar voltant progressivament cap a l'oest. La pujada és molt forta, sense camí, i es fa mig caminant mig grimpant cercant els millors llocs on posar els peus. Les fites ens condueixen cap a l'oest fent una llarga diagonal que discorre per sota el cim fins arribar a la carena després d'una vertical grimpada (nord). Voltem a la dreta (nord-est) i, per l'aèria cresta envoltada de boira, assolim la cúspide del Penyal des Migdia (1.398 m) (WP-07). Són les 11,20 h. i ens trobem damunt un mar de núvols.
La tornada la fem pel mateix camí, posant molt d'atenció per la carena i en la desgrimpada un cop deixada aquesta.
Arribem als vehicles a les 13 h bastant cansats i molt satisfets pel repte superat.
Ruta d'anada i tornada pel mateix camí amb 619 metres de pujada acumulada i 5 km de recorregut aproximat. Alçada màxima: 1398 m.
Observacions: Itinerari que presenta trams importants sense camí per terrenys pedregosos i de fort pendent on s'han d'emprar les mans, tan de pujada com de baixada. Un tram de travessia per cresta aèria i estreta.
L'itinerari discorre per una finca privada (Coto de caça major) per aquest motiu és convenient demanar permís a la propietat de Monnàber. 
Excursió realitzada el dia 8 de novembre de 2014. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar, Marta Pomar, Tomeu M., Tomeu C., Agustí, Enric, i Josep.

2 comentaris :

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Hei!!! Josep
Segur que poca gent ha pujat tantes vegades al Penyal des Migdia com tu... en tant poc temps. Aquest via de pujada sense tocar la carretera és molt interessant, igualment el tram per pujar a la carena. Prenem nota per la propera vegada. Enhorabona al grup i a tu per la publicació. Salut i molts d'anys!!!

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Llorenç,
Sí les coses han ant així, volíem conèixer més vies de pujada al cim, per anar més tranquils. Aquesta proposta és un poc més suau que l'anterior, malgrat la part final per arribar a la cresta, també és molt dret i cal aferrar-s'hi fort.
Moltes gràcies pel teu comentari.
Felicitats, molts d'anys i bones excursions!

anar a dalt