diumenge, 31 de gener del 2010

Bunyola, puig de s’Alqueria, Raixeta, Raixa

Mapa topogràfic IGN de l'itinerari
Itinerari: Can Penasso (Bunyola), puig de s’Alqueria (Sa Gúbia 609 m.), Sa Muntanya, Font de Raixeta, Raixeta, Raixa i Can Penasso.
Ruta circular d’uns 13 quilòmetres de recorregut, amb un fort desnivell per pujar al puig de s’Alqueria i un tram sense camí definit (del punt “05 Fita” fins el punt “08 Raixeta”). Hem tardat 5:30 h. El grup ha estat format per: Pere, Tomeu, Biel i Josep.
El punt de partida i d’arribada és el restaurant de Can Penasso (Bunyola) a la carretera de Palma a Sòller. Agafem el camí asfaltat que du a la possessió de Son Nassi Vell, abans de arribar-hi girem a la dreta passant per unes cases fins arribar a l’entrada del bosc. Seguim el tirany, marcat per algunes fites, fins arribar a un botador metàl·lic, un cop passat, trobem un coll de caça just al front i girem a l’esquerra direcció al puig seguint les fites que trobem. Dalt del puig de s’Alqueria de 609 m. gaudim d’un vista esplèndida i aprofitem per fer un mos. Davallem fins trobar el camí de Muntanya que ens du a la possessió del mateix nom, racó molt bonic que val la pena visitar. Tornem enrera per retrobar el camí, ara direcció a sa Font de s’Aubi (hi ha un dipòsit d’aigua) i abans d’arribar-hi, trobem a la nostra esquerra una fita que ens mena a un viarany, poc marcat, i amb algunes fites que seguim fins arribar a un botador en mal estat. Des d’aquí dalt es veu, direcció al sud, les cases de Raixeta, el nostre següent objectiu. Tenim per davant un comellar ple de càrritx per on davallem com podem, trobem més endavant sa Font de Raixeta i seguint la canonada de plàstic, que arranca d’aquí, arribem a les cases del mateix nom. D’aquí pel camí de carro arribem a Raixa i després a can Penasso de nou.
Descripció de la ruta (a l'inrevés): Cingle de la Milana i el coll de l'Alqueria per Tomàs Vibot.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt