diumenge, 28 de març del 2010

Recorregut del Freu al Picó

Salt des Freu
Ahir dissabte 27 de març, vaig seguir el recorregut del Freu al Picó que descriu en Tomàs Vibot al diari de Balears del 23/01/2010. Tal com diu ell, és una ruta bellísima, d’una considerable entitat muntanyenca i circular. Gairebé tota l’excursió avança per camí, menys el darrer tram. El punt d’inici i de fi, és la carretera PM-210 de Bunyola a Orient al quilòmetre 8,5.
Punts d’interès: les fonts de la Canaleta i es Freu, salt del Freu, el camí vell d’Orient i la cisterneta d’en Gil.
El tram que va des del waypoint 09 entrada al comellar que va al coll del Picó fins al waypoint 10 paret seca que separa els dos vessants, és curt però cal anar molt alerta. El terreny és molt escarpat i agresta. En un principi hi ha algunes fites però després es perden. El punt clau es trobar la paret seca (waypoint 10) què és l’únic lloc que ens permet passar a l’altre cantó.
La descripció d’en Tomàs d'aquest tram, és la següent:
“El camí ara puja suaument fins a l’entrada del comellar que va fins al coll del Picó. Ara bé, nosaltres continuarem per un tiranyó cap a la dreta (llevant), el qual presenta alguna dificultat de seguiment, així que haurem d’anar molt atents de les fites i taques en les roques. Després d’un primer tram planer i de deixar un rotle de sitja, el senderó puja fins als peus d’unes roques, que superarem per un passet fàcil. Sense guanyar gaire més altitud, continuam per la falda d’aquesta dura i hostil muntanya. Més endavant passarem un estret comellar, rere el qual els arbres caiguts dificultaran la passa un poc més. Lentament ens acostarem a la barrera rocosa que separa els dos vessants, al caire de la qual hi ha una paret seca que superarem sense problemes.”
Descripció de la ruta per Tomàs Vibot.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc
anar a dalt