divendres, 14 de maig del 2010

Turó fortificat de Son Pelat Nou (Es Morro D'en Palou)

Es Morro D'en Palou, situat al municipi de Palma, forma part d'un recinte amuradat i coves prehistòriques.
Aquest passeig és per fer-lo a la primavera quan les orquídies estan florides i la vegetació de la garriga sembla un jardí.
És un itinerari curt, d’uns 6 quilòmetres de recorregut i bo de fer. Es pot partir a peu des de qualsevol lloc de Pòrtol però cal anar a cercar el carrer Garriga.
Prenem aquest carrer fins trobar una cruïlla a la dreta amb l’indicador Camí de can Rafel (waypoint 01). En arribar al final girem a l’esquerra per agafar de nou un altre carrer sense asfalt que seguim tot dret. El camí ara continua amb un revolt a la dreta, passant per camps d’ametllers i paret seca a cada cantó i amb lleuger descens fins trobar un camí de carro a la nostre esquerra (waypoint 02) que és per on hem de seguir.
Aquest tram de camí és curt i molt bonic i desemboca a la garriga de Son Pelat (waypoint 03).
Arribats a la garriga girem a la dreta tot seguint una filera de maresos fins trobar un portell sense barrera just abans d’arribar a unes cases(waypoint 04).
Després d'aquest portell girem a l’esquerra per endinsar-nos de ple dins la garriga tot seguint per la vorera d’una paret amb fil de ferro i cables que ens queda a la nostre esquerra. Amb un lleuger descens arribem a una paret seca i un portell amb barrera que hem de botar.(waypoint 05).
Un cop passats a l’altre cantó girem a la dreta i tot d’una trobarem restes d’una sèquia que hem de seguir i ens durà a una cisterna molt curiosa situada dins un petit comellar amb margades d’ametllers morts i abandonats (waypoint 06).
A partir d’aquí cal vigilar ja que queda un tram curt i sense camí definit fins arribar al nostre objectiu, el Morro d’en Palou (waypoint 07). Des d’aquí es gaudeix d’una bona vista sobre el pla de Sant Jordi i la badia de Palma i a darrera nostre de les coves que formen part d'aquest recinte prehistòric.
És aconsellable retornar pel mateix camí per on hem vingut, nosaltres vàrem intentar anar a veure les coves però hi ha molta vegetació que ho dificulta.
Des d’aquí vull agrair al meu amic i company Pere per ensenyar-me aquest itinerari.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt