divendres, 12 de novembre del 2010

Cami Vell de Fornalutx i Sa Capelleta

Binibassí
Iniciem la caminada el camp municipal de futbol de Sóller (WP-01). Seguim per un carrer a la vorera del torrent fins a trobar el pont de can Rave, però abans d’arribar-hi girem a l’esquerra per un camí asfaltat. Pugem per aquest i uns cinquanta metres més amunt, girem a la dreta passant per la cruïlla que condueix a sa Capelleta, lloc per on davallarem de retornada a Sóller. Continuem per aquest camí de carro fins a un revolt marcat que girem a l’esquerra per un camí empedrat que ens du al llogaret de Binibassí (WP-02).
Seguim a l’esquerra per un camí escalonat de ferradura passant pel costat de les restes del molí d’aigua. Continuem pujant entre pins i oliveres, trobem una fita per on girem a la dreta. Després de passar per un petit comellar, arribem al cementiri de Fornalutx i un poc més endavant arribem al poble (WP-03). Seguim pel carrer del costat de l’església i amb forta pujada arribem a la carretera (WP-05). Prenem a l’esquerra fins arribar a la cruïlla amb la carretera Ma-10 de Sóller a Lluc on just davant trobem un indicador al port de Sóller i Tuent per on seguim. Entre marjades de pins, oliveres i alzines, arribem a una cruïlla important (wWP-06) que girem a l’esquerra direcció a Sóller. Ara el camí baixa fins creuar de nou la carretera Ma-10 per arribar al santuari de santa Maria de l’Olivar i a sa Capelleta (WP-07). Des d’aquí baixem fins a Sóller tancant aquest itinerari.
Ruta molt bonica, circular, amb 368 metres de pujada acumulada i de 7,5 quilòmetres aproximadament de recorregut. Es recomana fer-la a la primavera quan els tarongers són en flor.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc
anar a dalt