dilluns, 28 de març del 2011

Sa Talaia Moreia

Sa Talaia Moreia
Sa Talaia Moreia és una antiga torre de vigilància situada a la costa d’Artà, damunt el cap de Ferrutx dins el Parc Natural de la Península de Llevant.
Partim de les cases de s’Alqueria Vella d’Avall (waypoint 01) i enfilem per la pista del camí dels Presos. Després d’uns revolts, a l’esquerra, deixem el camí que baixa a les cases de s’Alqueria Vella de Dalt. Uns 50 metres més amunt, prenem el desviament a la dreta (waypoint 02) pel camí del pinar del Puig des Corb fins arribar al Campament dels Soldats (waypoint 03). Retornem de nou a la pista forestal, i a uns quaranta minuts del campament, arribem a la cruïlla del camí de l’Esquena Llarga, a la dreta, i al puig de sa Tudossa, a l’esquerra (waypoint 04). Nosaltres seguim tot dret per la pista, deixem la cruïlla del camí del Mondoi a la dreta i arribem al coll Paret (waypoint 05), on hi ha un indicador a la Talaia Moreia. Per arribar-hi queden encara 45 minuts de forta pujada seguint un tirany ben fitat en mig del carritxar. Dalt del puig de 434 m hi ha la torre i un vèrtex geodèsic (waypoint 06). La panoràmica és espectacular. Per baixar seguim les fites en direcció sud est fins arribar al camí del Mondoi (waypoint 08) que ve de s’Arenalet des Verger. D’aquí, i amb una mitja hora de pujada, arribem de nou a la pista del camí dels Presos (waypoint 09), que sense deixar-la retornem a l’aparcament de s’Alqueria Vella d’Avall.
Ruta semi circular amb 603 metres de pujada acumulada i 16 km  de recorregut.
Excursió realitzada el dia 19 de març de 2011. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar, Enric, Tomeu , Esteban i Josep
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt