dijous, 28 d’abril del 2011

De la font des Noguer a Son Macip

Voltes d'en Galileu
Comencem l’itinerari a la Font des Noguer (Km. 33,700 de la carretera MA-10) (waypoint 01). Agafem el camí vorera la canal dels embassaments. Després d’una mitja hora llarga del punt de partida, arribem al pont de ciment que permet creuar la canalització (waypoint 02). El camí, amb trossos empedrats, passa per dins un alzinar, i s’enfila suaument. Després de uns deu minuts, arribem al Coll dels Coloms de 808 m. (waypoint 03).
Seguint el nostre itinerari i a unes corbes més avall trobem una cruïlla de camins. Deixem el de la dreta que ens duria al refugi dels Tossals i prenem el de l’esquerra que, en pocs minuts ens condueix a la font des Prat (waypoint 04) situada en un pla amb alzines. És una font de mina poc profunda i porta inscrit el nom de font de Massanella. Recuperem el camí creuant el torrent des Prat i enfilem el tram més dur de l’excursió. El camí transcorre pel comellar des Prat amb un bon rost continuat. Més amunt passem per la font de ses Tosses d’en Gallina (950 m.) i un pou de neu. A la dreta tenim el Massanella i el puig de ses Bassetes i a l’esquerra la serra dels Teixos. Amb una tirada arribem al coll des Prat de 1205 m. delimitat per una paret transversal (waypoint 05). Reprenem la marxa en direcció nord a l’esquerra, passem un pas senzill de fer, tot seguit el pou de neu de la Serra des Teixos i en cinc minuts més arribem al coll des Telègraf de 1.126 m. amb cases de neu a cada costat.
El camí baixa pel comellar de Comafreda, i després d’un curt descens el travessa i puja fins arribar al coll d’en Galileu. Des d’aquí i amb un quart d’hora assolim el cim d’en Galileu de 1.181 m. (waypoint 06). Retrocedim fins el coll i amb vint minuts més arribem al pla de les cases de neu d’en Galileu formades pel clot de neu, el porxo i un pou (waypoint 07).
Ara el camí baixa per les anomenades Voltes d’en Galileu, camí de ferradura, empedrat fins assolir el punt final d’aquest itinerari la urbanificació de son Macip.
La ruta és un tram del sender GR 221 amb 615 metres de pujada acumulada i 14 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 16 d’abril de 2011 amb l'associació de veïnats de Pòrtol.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPs a Wikiloc.
anar a dalt