dimarts, 10 de maig del 2011

Na Galinda i la serra de la Tea (Andratx)

Sa Dragonera
Iniciem l’itinerari passat el Km 7 de la carretera MA-1030 abans d’arribar a Sant Elm (waypoint 01). Agafem el camí anomenat de la Torre. Als pocs minut, arribem a l’alçada del castell de Sant Elm (waypoint 02) on deixem el camí asfaltat. Agafem una pista que neix als peus del puig Blanc, la seguim fins que mor a una zona rocosa. A partir d’aquí, seguim les fites fins arribar a una cruïlla de camins (waypoint 03). Seguim tot dret en direcció sud en sentit ascendent fins arribar a una zona de conreus on girem a la dreta per un pinar. Seguint el nostre camí, creuem un torrentó i arribem a la Plana de se Pineda on es troba una barraca (waypoint 04). Des d’aquí, sense camí, avancem cap a ponent fins a la punta de na Galinda on podem gaudir de bones vistes sobre l’illa de sa Dragonera i a l'est els puigs d’en Tió i el Pintal Vermell.
Ara iniciem un tram sense camí definit però ajudats per fites i per dins una garriga, fins assolir una cruïlla important de camins (waypoint 06). Continuem a l’esquerra i ben aviat davant nostre veiem una caseta sobre un puig, la serra de la Tea, el proper punt de l’itinerari. La pista dibuixa una corba a l’esquerra, llavors arribem a un collet, continuem en direcció oest i per un tirany, assolim el cim de la serra, coronada per una caseta i una antena (waypoint 07). Retrocedim fins al collet i continuem pel camí de l’esquerra, fins trobar una desviació a la dreta. Després d’uns vint minuts, arribem a una pista asfaltada, vora un xalet (waypoint 08). Baixem per la pista, i després d’unes corbes, trobem un camí a l’esquerra (waypoint 09) que ens mena sense cap problema a la carretera de Sant Elm, cap al coll de na Palomera.
Seguim la carretera uns metres fins trobar una pista a la dreta identificada amb rètols de La Trapa. Després d’uns vint minuts de recorregut, deixem el camí que va a la Trapa i girem a l’esquerra pel camí dit de Son Bolei. Aquest ens du a la carretera de Sant Elm prop d’on hem començat aquest bonic itinerari a l’inici del camí de la Torre.
Referències: Na Galinda i la serra de la Tea (Andratx). Tomàs Vibot.
Ruta circular amb 293 metres de pujada acumulada i 9 km de recorregut.
Excursió realitzada dues vegades, la primera el dia 25 de febrer de 2011 amb en Pere i el dia 26 d’abril de 2011 sol.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt