dimecres, 6 de juliol del 2011

Ca Madó Pilla - Son Marroig

Camí de la Mar
Iniciem l'itinerari a la carretera de Valldemossa a Deià (Km 68,7) al costat de Ca Madó Pilla (hotel El Encinar). Saltant una paret de pedra trobem unes escales en mal estat i un sender que ens mena al mirador des Pi o des Niu des Corb. Seguim el camí en baixada, passem per damunt un penya-segat, on un cable aferrat a la roca permet aferrar-nos, i arribem, baixant per unes escales, al berenador de sa Capella i més endavant, després de creuar un pontet, a la Capella del Beat Ramon Llull (waypoint 02) que es troba en molt mal estat de conservació.
Retrocedim uns metres i agafem de nou el camí fins trobar una cruïlla que girem a l’esquerra. A la dreta condueix a Miramar. Baixant per dins l’alzinar aviat passem pel mirador des Creuer (waypoint 03) i més endavant pel mirador des Figueral. Seguint el descens per dins el bosc, arribem al camí de s’Estaca (waypoint 04). Girem a la dreta i passat dues corbes, arribem a una altre cruïlla (waypoint 05) on deixem la carretera que davalla al caló de s’Estaca per seguir a la dreta (NE) per un camí ample anomenat de ses Vinyes.
A vint minuts de la darrera cruïlla, arribem a una zona dita des Guix on hi havia una pedrera de la qual s'extreia guix. Aquí hi ha el berenador des Penyals i les restes de sa Caseta des Garriguer, i vorera de la mar (atenció a la davallada cal estar atens a les fites) el Banyador de s’Arxiduc, lloc on ell feia posar cada estiu una caseta de fusta sobre una roca que es fica dins la mar (encara es poden veure restes dels pedrissos i de marques).
A partir d’aquí , en direcció nord-est, i fins a sa Foradada, el trajecte transcorre sense camí i seguint la vorera de la mar pujant i baixant grans roques i pedres. És l’anomenat “Camí de la Mar” avui dia desaparegut, sols queden alguns restes de marges.
Per pujar a son Marroig, punt final d’aquest itinerari, seguim la pista sense cap problema.
Ruta no circular amb 367 metres de pujada acumulada i 9 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 11 de juny de 2011. El grup ha estat format per: Pere, Enric i Josep.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt