dimarts, 29 de maig del 2012

Torre Picada

Torre Picada
Excursió fàcil i a l’abast de tothom. Discorre per camí bo, d’amplària de carro. 
Recorregut: Port de Sóller – Coll de s’Illa – Torre Picada – Camí de ferradura a l’alçada de s’Illeta de Can Gordo – Coll de s’Illa – Port de Sóller.
Iniciem la passa al Port de Sóller en el carrer de Bélgica (WP-01). Just abans de la primera corba agafem una desviació del camí que segueix recte. És el camí de s’Illeta, asfaltat en el primer tram i de fort pendent. Deixem una vella casa en ruïna a l’esquerra.
Transcorreguts uns 15 minuts del punt de partida, arribem al coll de s’Illa. Aquí, a la nostra esquerra hi ha un portell tancat (WP-02) que el superem per uns graons de pedra situats a la dreta. Prosseguim per un camí de carro per dins la garriga que, sense pèrdua, ens mena a la torre Picada (WP-03). Aquesta es va construir el segle XVII com a torre de vigilància degut a la freqüència dels atacs corsaris per mar.
Després de gaudir de la tranquil·litat de la muntanya i de les espectaculars vistes cap a la mar i la badia del Port de Sóller, davallem fent una petita drecera fins al coll de s’Illa novament (WP-02). Creuem el portell i continuem pel camí de s’Illeta a l’esquerra. Aviat ens topem a la dreta amb l’espectacular penyal Bernat. Ara seguim pujant pels restes de l’antic camí empedrat que ens deixa al costat de les cases de can Joan de sa Dida.
Continuem per la pista fins a l’alçada d’una caseta i una tanca. Superada aquesta barrera per un botador situat a la dreta, arribem a un camí de ferradura (WP-04) que ens conduiria al Coll de cala Ferrera. Nosaltres ens aturem i tornem enrere pel mateix camí fins al Port de Sòller de nou.
Ruta d’anada i tornada pel mateix camí amb 301 metres de pujada acumulada i 6,6 km  de recorregut.
Excursió realitzada el dia 13 de maig de 2012. El grup ha estat format per: Tomeu, Immaculada, Cesca i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt