dimarts, 27 de juliol del 2010

Planícia. Bosc Gran i aljub dels Cristians

Aljub dels Cristians
Aprofitant aquests dies que la calor ha afluixat una mica, ahir ens arribàrem fins a la finca de Planícia per passejar pel Bosc Gran, les cases i la font de s’Obi.
Gaudírem d’un matí molt agradable, mig ennuvolat, aire fresc i el terreny banyat de la pluja de la nit anterior, tot un luxe per un dia canicular del mes de juliol.
Iniciem la caminada a la barrera de la finca (waypoint 01), situada a la carretera de Banyalbufar – Estellencs, un cop passada la font de sa Menta (Ma-10, Km 90,1). Pugem pel camí nou de les cases de Planícia entre marjades d’olivar, passem per la barrera des Parroquià, es Porxo, cobert que servia per guardar carros, el Camp Gran, sementer que dóna nom a la possessió (Planicia) fins arribar a la cruïlla de l’itinerari “ruta de s’aljub dels Cristians” (waypoint 02) per on seguim a la dreta.
El camí ara arriba a una petita àrea recreativa, continuem seguint les fletxes i ens endinsem dins el Bosc Gran de Planícia ple d’arboceres i alzines fins arribar a l’aljub dels Cristians (waypoint 03). Ara el camí es converteix en un viarany el qual acaba a un camí de carro (waypoint 04).
A partir d’aquí, el camí baixa fins trobar una cruïlla. Aquí deixem, a l’esquerra l'itinerari de la ruta de s’aljub, per seguir recte per un camí que ens du darrera les cases de Planícia (waypoint 06).
Ara pel camí nou davallam fins a la barrera des Parroquià (waypoint 07) on agafem el camí de la dreta i que ens du a la font de s’Obi (waypoint 08).
Passat la font, trobem el camí del GR 221, nosaltres seguim a l’esquerra en direcció a Estellencs i ben aviat trobem el portell de sa Roca (waypoint 09) on deixem el camí del GR i girem a la dreta per un tirany al costat del torrent que ens du a la carretera a prop de sa Font de sa Menta on acabem l’excursió.
Una variant és realitzar tot l'itinerari de l'aljub dels Cristians, retornar al camí principal i continuar fins a les cases passant per la volta de na Frare i pels Pins Vers (pinus pinea) d'uns vint metres d'alçada.
Veure el track 02 del GPS  a Wikiloc.
Veure l'àlbum de fotografies.
anar a dalt