dimecres, 22 de desembre del 2010

Camí Vell del Far de Formentor I

Far
El camí Vell del Far de Formentor fou construït pel voltant de 1860 i enllaçava Cala Murta amb el far. Era la única via per accedir al far fins que a mitjans del segle passat es construí l’actual carretera. És un camí de ferradura i en l’actualitat està molt malmès pel pas del temps i la nul·la conservació.
El punt de partida és un aparcament que hi ha en un revolt pronunciat abans d’arribar al punt quilomètric 15 de la carretera Ma-2210. Caminem uns 200 metres per la carretera i a mà esquerra la deixem per enfilar-nos per un coster i anar a cercar les restes del camí Vell del Far. Seguim aquest, alternant bocins per la carretera asfaltada, i amb moltes ziga-zagues arribem al far de Formentor on acabem l’excursió.
Per fer aquest itinerari hem deixat cotxes al punt de partida i al far. Ruta no circular amb 154 metres de pujada acumulada i 5 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 06 de desembre de 2010. El grup ha estat format per: Pere, Francisca, Tomeu, Cati, Gori, Pep Mosso, Cesca i Josep.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt