dimarts, 7 de desembre del 2010

Camí Vell d'Estellencs i ermita de sant Nofre

Iniciem l’excursió a Puigpunyent a prop del quilòmetre 1 de la carretera d’Esporles (PMV-110-1). Entrem dins la finca de son Fortesa pel camí vell d’Estellencs vorejat per grans plataners i el puig de na Fàtima (477 m) a la dreta, passem pel costat de les cases i amb un parell de revolts arribem a sa Teulera Vella (waypoint 03), lloc escollit per berenar i descansar. Seguim fent camí passant per sa font i les cases en runes de sa Muntanya (waypoint 04).
Continuem pujant passant per dins un alzinar fins arribar a una important cruïlla (waypoint 05), que prenem a la dreta direcció Es Grau. Uns minuts més amunt a la dreta trobem el camí (waypoint 06) que va a l’ermita de Sant Nofre (waypoint 07) que es troba en runes. Després de descansar i gaudir de la vista, tornem enrere per agafar de nou el camí que ara s’enfila per arribar al coll de na Jordana. Des d’aquí el camí davalla amb bocins empedrats fins arribar a la pista de la possessió de sa Campaneta, les cases de la qual apareixen al fons. Continuem per aquesta pista i a un recer ens aturem per dinar. Després de dinar amb pocs minuts arribem al coll des Grau a la carretera. A Partir d’aquí baixem fins el poble de Puigpunyent alternant camí i carretera on acabem aquest bonic i circular itinerari.
Ruta circular amb 495 metres de pujada acumulada i 10,5 km  de recorregut. Excursió realitzada el dia 28 de novembre de 2010 amb l'associació de veïnats de Pòrtol.
anar a dalt