dijous, 3 de febrer del 2011

Barranc de Biniaraix i salt des Cans

Salt des Cans
Sortim del poble de Biniaraix (waypoint 01), deixem els rentadors, la font d’en Det i el camí vell de Monnàber a l’esquerra per agafar el camí que puja pel barranc. Després de creuar el torrent el camí empedrat s’enfila força. Uns metres més amunt trobem una cruïlla a la dreta amb indicadors, és el camí Vell des Barranc. Lloc per on davallarem més tard. El camí va guanyant alçada fent ziga-zagues fins arribar a la zona denominada de s’Estret amb una canal que du aigua de la font des Verger. Seguint la nostra ruta per aquest camí empedrat passem per les cases de Can Silles i Can Sivella (waypoint 02) i uns metres més amunt trobem la cruïlla al camí Vell del Barranc (waypoint 03) per on seguim a la dreta. Ens arribem fins al salt de Can Catí (waypoint 04) on aprofitem per descansar i agafar forces.
Retornem al camí Vell i uns metres més amunt trobem un marge a l’esquerra del camí amb una fita (waypoint 05) per on pugem per anar a cercar el camí de l’Aladern. Aquest tram de la ruta és abrupta, el camí es perd a trossos i cal anar alerta amb el seguiment de les poques fites que hi ha. Més amunt i passat un collet, arribem al llit del torrent del Barranc i al salt des Cans (waypoint 06) on podem gaudir d’aquest formidable indret.
La baixada la fem pel mateix camí fins arribar de nou al camí Vell. Baixem seguint aquest, passant pel coll d’en Se fins arribar a la cruïlla amb el camí del barranc (waypoint 07) i de nou a Biniaraix.
Ruta circular amb 630 metres de pujada acumulada i 7 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 29 de gener de 2011. El grup ha estat format per: Pere, Biel P, Biel M. i Josep.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt