diumenge, 17 de juliol del 2011

Torre i cala d’en Basset

Torre cala en Basset
Sortim de Sant Elm, a l'extrem nord. Voregem la Cala de s'Algar per anar a buscar el carrer de na Pòpia, Seguim per aquest carrer en direcció nord, en arribar al final trobem un tirany fitat a la dreta per on continuem. Ens enfilem per un coster suau i aviat trobem un petit pas que davalla entre les roques anomenat pas d’en Grau. No presenta cap dificultat. Seguim el camí marcat amb fites per dins el bosc i, amb una curta però forta pujada, arribem a la Torre de cala d’en Basset. Aquesta torre és cilíndrica, amb una cambra principal i una terrassa, va ser edificada al segle XVI i forma part del conjunt de torres de defensa que servien per vigilar la costa i protegir l'illa de les incursions pirates. Des d’aquí ens permet contemplar excepcionals vistes sobre l'illa de sa Dragonera, Cala en Basset i el Morro de sa Rajada.
Per baixar a la cala, agafem el camí en direcció sud-est i després d’uns 5 minuts aproximadament ens desviem a l’esquerra (E) per un sender que baixa amb força pendent pel mig del pinar que ens condueix a dos rotlles de sitja. Ara girem a l’esquerra i amb pocs minuts més de descens arribem a la cala en Basset.
Per tornar a Sant Elm retrocedim fins als rotlles de sitja. A partir d’aquí agafem un camí ample que es troba a l’esquerra. Aquesta pista ens condueix a les cases de Can Tomeví i més endavant a Sant Elm sense cap dificultat.
Ruta circular amb 239 metres de pujada acumulada i 5 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 02 de juliol de 2011. El grup ha estat format per: Glòria, Pep, Cesca i Josep.
Més informació: La torre i la cala d’en Basset. Gaspar Valero. Diari de Balears.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt