dissabte, 15 d’octubre del 2011

Torre d’Albarca

Torre d'Albarca
Iniciem aquest curt i lineal itinerari a l’aparcament de Cala Estreta (Artà). Descendim el vessant i creuem el torrent que desemboca en la cala. A l’altre costat, un sender costaner ascendeix pel vessant. Molt per damunt la costa arribem a una tanca de fil ferro que creuem. Després de passar per una petita cala rocosa (cala Dentol), baixem fins a la idíl·lica Cala Es Matzoc. Ara el sender puja pel llom fins arribar a la torre d’Albarca (67 m). És una torre de defensa, de planta circular lleugerament troncocònica.
La tornada és pel mateix camí.
Ruta lineal amb 198 metres de pujada acumulada i 4 km  de recorregut.
Excursió realitzada el dia 2 d’octubre de 2011 amb l’associació de veïnats de Pòrtol.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
Un altre itinerari per la mateixa zona però més llarg.

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Primer de tot enhorabona per aquest blog, i tota sa feinada que fas pujant ses rutes al wikiloc i les fotos que són impressionants!.

Te volia fer una pregunta, som un grup amb nins de 6 anys (i qualcun més petit)i hem pensat fer aquesta excursió. Com sortir de "Cala Estreta" crec que pot ser massa feixuga, me planteig l'opció de sortir de "Es Matzoc", saps si hi ha accés (bó) pels cotxes a "Es Matzoc"? o consideres que es pot fer amb nins sortint de Cala Estreta com proposes?.

Moltes gràcies!
Oscar

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Oscar,
Moltes gràcies per les teves amables paraules.
Desconec si es pot arribar en cotxe a la cala "Es Matzoc". Em sap greu.
L’itinerari no és llarg, 2 Km anar i 2 Km tornar. Jo opino què és apta per fer-lo amb mainada. El camí és fàcil, sols hi ha un bocí de roques un poc aeri abans d’arribar a la cala "Es Matzoc" (foto 9 de l’àlbum), que es pot evitar passant per un caminet alternatiu a mà esquerra. Ho recomano.
Salutacions cordials.
Josep

Anònim ha dit...

Hola Josep:
He estat mirant i a "Cala Matzoc" practicament no hi ha accés rodat.Així doncs farem l'excursió sencera.

Moltes gràcies de nou!
Oscar

anar a dalt