dijous, 20 de juny del 2024

Camí de les cases de Galatzó

Powered by Wikiloc

Itinerari: Es Capdellà - Coll Gomà - Cases de Galatzó - Camí de ses Planes - Ca l'Amo en Biel - Camí des Graner des Delme - Es Capdellà.

(WP-01) Es Capdellà - 0,0 km - 0 minuts - 126 m d'altitud.
Iniciem la passejada pel carrer Galatzó, on comença el camí vell de la possessió homònima. Caminem seguint un camí de carro en suau ascens, fins al coll Gomà, on es trobem les barreres d'entrada a la finca.


(WP-02) Coll Gomà - 2,1 km - 35 minuts - 178 m d'altitud. Camí de les cases de Galatzó.

Camí endavant (nord), ignorem els trencalls ambdós costats, trobem el graner des Delme, construcció on es guardava el gra que es recaptava com a tribut de les terres de la contrada. Continuem caminant i a la dreta podem observar els molins fariners i finalment arribem a les cases de Galatzó, on podem visitar la clastra, la tafona, la capella, les cuines i els jardins.


(WP-03) Cases de Galatzó - 3,3 km - 55 minuts - 188 m d'altitud.

Després de descansar i berenar, passem per davant el refugi, creuem el torrent de Galatzó i empren coster amunt paral•lels als molins que en queden a la nostra dreta, fins arribar al safareig i, a continuació al camí de ses Planes, on hi ha una bona vista de la contrada.


(WP-04) Camí de ses Planes - 4 km - 1 hora i 25 minuts - 215 m d'altitud.

Deixem la síquia des ratxo a l'esquerra i baixem seguint aquest ample camí direcció sud-oest. La curta tirada ens mena al camí principal d'accés a les cases, on voltem a l'esquerra.

(WP-05) Intersecció - 4,8 km - 1 hora i 48 minuts - 162 m d'altitud.
Camí endavant, travessem un portell, deixem les cases de Ca l'amo en Biel a la dreta i continuem per un camí planer direcció a la carretera Capdellà - Galilea (Ma-1032) on sortim a prop del Km 2.


(WP-06) Creuar carretera - 6,3 km - 2 hores i 10 minuts - 129 m d'altitud.

Creuem la carretera i continuem per un camí planer quer discorre entre la carretera i el torrent de Galatzó. Ben aviat, desemboca a una pista de terra. Seguim momentàniament la pista i, tot d'una l'abandonem per la dreta, superant una baixa reixeta de filferro (tanca pel bestiar). El nostre camí continua entre camps de conreu, fins a desembocar un altre cop a la carretera, després de salvar una altra tanca pel bestiar.


(WP-07) Camí del Delme - 7,5 km - 2 hores i 25 minuts - 133 m d'altitud.

Creuem de nou la carretera i agafem el camí del Delme. Anem direcció oest/sud-oest i ran del camí apareix un altre graner del Delme. La curta tirada desemboca al camí Vell de Galatzó, on girem a l'esquerra, fins arribar de nou a la vila des Capdellà.

(WP-01) Es Capdellà - 8,7 km - 2 hores i 44 minuts - 126 m d'altitud.
A les 13:20 h finalitza aquesta agradable passejada.

Fitxa:
Ruta: Circular
Inici/Final: Es Capdellà (Calvià)
Distància aproximada: 9 quilòmetres
Pujada acumulada: 125 metres
Alçada mínima - màxima: 120 - 215 metres
Temps efectiu sense parades:  2 hores i 10 minuts. (Total: 2 hores i 43 minuts)
Excursió realitzada el dia: 20 de juny de 2024
Components del grup: Cesca i Josep
Cartografia: Tramuntana Sud. Editorial Alpina. (Escala: 1:25.000)
Observacions: itinerari bo de fer, discorre per camins i tiranys de muntanya.

Track de la ruta a Wikiloc.
Clica la següent imatge per veure l'àlbum de fotografies:


anar a dalt