dimarts, 27 d’agost del 2013

Estanys de Tristaina (Andorra)

Estany Primer
Continuem amb els itineraris realitzats aquest estiu pels Pirineus, avui toca arribar-nos fins al principat d'Andorra.
L’excursió triada és l'ascensió als llacs d'alta muntanya i d'origen glacial anomenats de Tristaina: del llatí Tris Stagnu, que indica que són tres estanys agrupats, que formen una entitat.
L'estany primer, el més petit dels tres, es troba a uns 2.250 m d'alçada. L'estany del Mig, a 2.300 m, és un poc més gran, de forma allargada i de caràcter més feréstec pel rocam i les rossegueres que l'envolten. Finalment, a 2.300 m, hi localitzem l'estany de Més Amunt, que és el més gran, té una forma arrodonida i està envoltat per un circ format per les faldes del pic de Tristaina, de 2.878 m. Enguany encara es troba parcialment cobert de glaç.
Ruta circular i fàcil de fer amb 233 metres de pujada acumulada i 5 km de recorregut. L'itinerari es troba ben senyalitzat i resulta força accessible.
Ruta d'una extraordinària bellesa, un no es cansa d'assaborir aquest paisatge abrupte i pintoresc d'alta muntanya tacat per mates de boix i neret.
Excursió realitzada el dia 17 de juliol de 2013 amb el grup del viatge "Senderisme pels Pirineus": Cèsar, Lluís, Pep, Bernat, Esther, Pere, Elisabet, Anselm, Antònia, Tomeu, Maria, Cesca, Josep i el nostre guia de muntanya Isidre.
Aquest itinerari ja l'havia realitzat altres vegades fa molts anys, però mai havia trobat tanta neu en ple estiu com enguany. És el millor regal d'aniversari que em podien fer.
Informació treta de: Ruta de senderisme: Estanys de Tristaina.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure i baixar el track del GPS a Wikiloc.

4 comentaris :

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Preciosa ruta. No he estado en Andorra si no un par de veces para esquiar. Pero ya me había imaginado que tiene que ser un lugar precioso, también para hacer montaña.
Vaya cantidad de nieve que aún había esta año. Que maravilla.
Un abrazo

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Emilio,
Andorra no sols són tendes, hi ha recorreguts molt interessants i bonics, com tot el Pirineus.
Salutacions cordials.

Llorenç Soler Sastre ha dit...

Enveja pura i dura, Josep. Quin lloc més guapo, i encara els llacs estan glaçats. La fotografia perfecta, com els teus comentaris. Enhorabona i salut

Josep Ferrer i Nos ha dit...

T'estic molt agraït amic Llorenç pel teu interès i pels teus mots sempre tant amables.
Una aferrada i endavant a veure si algun dia coincidim a la muntanya i ens podem saludar personalment, seria un plaer per a mi.

anar a dalt